S4 Ep. 50 AI, criza placilor video & Nvidia 4060

Citez chatgpt, “Principiul de funcționare al inteligenței artificiale (IA) se bazează pe simularea capacităților umane de gândire și învățare într-un sistem informatic. IA utilizează algoritmi și modele matematice complexe pentru a procesa datele și a înțelege, rezolva probleme și lua decizii în mod similar cu un om.”

Iar una dintre componentele de bază hardware de care se folosesc cei care creează modelele avansate de inteligență artificială, il reprezintă plăcile grafice. Eee si de fapt acesta este subiectul pe care vreau sa-l discut. Pentru că, urmează din păcate pentru utilizatorul normal să aibă iar de suferit pe partea de componente grafice din cauza producătorilor care se axează mereu pe oportunitățile care pot să-l îmbogățească rapid și pe care nu-l interesează să mențină o piață accesibilă și durabilă pentru toate categoriile care au nevoie de aceste unelte.

Prima criză de plăci video s-a datorat monedelor virtuale care a făcut să crească prețul plăcilor video din cauza inflației de mineri. Aceasta s-a suprapus și cu lipsa de semiconductori care a făcut utilizatorul de rând să poată găsii o placă video decentă ca preț și performanță doar printre cele folosite deja, muncite ca pe niște chinezi în fabricile cu sute de sloturi create special pentru minarea criptomonedelor.

[ …a se continua în varianta audio… ]

Cumpără BlendJet folosind codul short din linkul https://zen.ai/shorttechnews

#crizaplacivideo #ai

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space #blendjet

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *