S6 Ep. 40 chat gpt 4o vs gemini

Deși, ar fi fost posibil ca această nouă eră a inteligenței artificiale să fi ajuns un fel de hype trecător precum nft-urile unde dădeai zeci de mii de euro pe jpg-uri cu pisici sau meta versul în care puteai devenii un latifundiar virtual, această nouă evoluție a programelor ia avânt.

Și, cum oamenii sunt puturoși nici nu avea cum să nu prindă aripi asistenții virtuali care să ne facă viața mai ușoară.

Recunosc ca până și eu folosesc unelte precum chat gpt, copilot sau Gemini pentru a obține informațiile necesare mai rapid și mai structurat, fără să mai fiu nevoit să mă târăsc prin zeci de site-uri din care să sintetizez informația de care am nevoie.

Oricum momentan, nici unul dintre aceste tool-uri nu sunt 100% de încredere și de foarte multe ori fac un double check pentru ca nu cred pe cuvânt ceea ce îmi oferă. Important e să ai și tu un mic habar despre subiectul în sine pentru a te putea încrede în ceea ce primești.

Se pare ca lupta pentru câștigarea încrederii pieței de consumer, este în plină desfășurare iar jucătorii mari din domeniu precum, Google sau OpenAI, se dau peste cap să lanseze funcții care mai de care și asistenți virtuali din ce în ce mai inteligenți. O bătălie interesantă s-a întâmplat zilele acestea, pe 13 mai open ai a prezentat noul chat gpt 4o, iar o-ul acela venind de la Omni, însemnând universal, vrând să sublinieze faptul ca vede aude și înțelege mai tot ce îl va lăsa utilizatorul. Cei de la open ai promit ca noul model de AI va consuma mai puține resurse făcând treabă chiar de aproape 2 ori mai rapidă pe care o executa înainte alte modele de ChatGpt. Mai mult decât atât el va înțelege contextual și inputurile venite sub sub forma audio și chiar video din partea userului. Vrei să îți rezolve o problemă de pe caietul de matematică, doar îndrepți camera spre formula iar acesta te va ajuta să îți faci tema în timp real, înțelegând mediul în care te afli. Chiar și vocea prin care acesta va putea să îți răspundă va suna foarte naturala nu doar ca timbru vocal dar și ca intonație, adaptându-se dialogului așa cum o facem noi. Nouă varianta va fi gratuită pentru toată lumea având doar câteva limitări în ceea ce privește numărul de interogări. O funcție însă disponibilă deja este cea în care chatbotul poate acum să îți ofere răspuns si din căutările de pe internet, așa cum o făcea copilot-ul celor de la Microsoft ce are integrat chat gpt 4

Pe 14 mai hop și Google cu prezentarea dedicată dezvoltatorilor în care ce să vezi mirare mare a prezentat noutăți despre ce update uri au primit variantele lor de limbaj inteligent. Gemini va prinde și el forțe noi. Prin varianta sa nou lansată 1.5 flash va răspunde mai inteligent și mai rapid la întrebările adresate iar viitorul Android îl va primii ca asistent. De fapt va face parte dintr-un proiect denumit de Google, Project astra și va fi un asistent multimodal bazat pe inteligența artificială. La fel ca și competitorul său, va fi omniprezent in funcțiile device-ului tău, știind să îți ofere răspunsuri și informații pe baza cererilor venite, indiferent dacă e vorba de imagine, audio, text sau filmare în timp real ale lucrurilor din jurul tău.

Google a învățat de la Microsoft, care prin integrarea soluției ChatGpt în motorul lor de căutare bing, au schimbat considerabil experiența privind motoarele de căutare. În curând ceea ce vei căuta pe Google va fi mai analizat din mai multe unghiuri, iar răspunsurile vor veni prima dată sub formă de propuneri din partea inteligenței artificiale, organizate pe interese iar mai apoi recomandările clasice de linkuri.

Ei bine, eu cred ca pe lângă puterea imensă a noilor modele de limbaj avansat de analiză și interpretare a datelor, acești asistenți virtuali sunt doar niște programe mai complete în comparație cu Siri sau Alexa de care odinioară ne miram la modurile în care puteau să ne răspundă. Și uneori o făceau atât de bine ca unele persoane mai excentrice îndrăzneau să le creadă iubitele lor.

Așadar short tech news se apropie de final însă dezvoltarea celor mai pricepuți boti virtuali continuă fulminant și o să ne aducă într-un final într-un scenariu gen cyberpunk în care relația dintre om și mașină va evolua într-una normal de naturală.

Bogdan am fost eu și îți mulțumesc de prezența! Pe curând!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *