S4 Ep. 49 Reddit fall

Din străvechi timpuri, chiar din neoliticul internetului și până în zilele noastre, maimuțele umanoide ce străbăteau sălbăticiile nemărginite ale world wide web-ului, au avut o sete neîncetată de cunoaștere și comunicare.

Înainte ca Tik tok, Facebook, Instagram, whatssapp, twitter , Discord sau reddit să fi văzut lumina biților veniti prin cablul de net, informațiile dintre utilizatori circulau cu ajutorul usenet-ului iar printre cele mai timpurii forme de forum online sau de retele sociale le-au reprezentat bbs-urile, acele buletine Informaționale din jurul anilor ‘80, unde lumea putea comenta știrile pe care platforma respectiva le posta.

Unul dintre primele forum-uri lansate in adevăratul sens al cuvântului, a fost Delphi in 1983. În acest minunat loc digital unde, pe vremea aceea te puteai conecta numai prin dial-up, s-au format diverse comunități care puneau in discuție cele mai noi sau cele mai de interes subiecte ale momentului.

Apoi timpul a trecut, lumea a evoluat și au apărut rețelele de socializare si chat-urile care permitea informației sa circule mai rapid si comunicarea dintre utilizatori sa fie mai facilă. Dar s-a dovedit că acestea nu ofereau conversații sau informații de calitate așa că forumurile au devenit locul safe unde subiectele organizate pe categorii si monitorizate de anumiți moderatori, reprezentau pentru multi soluțiile pe care aceștia le căutau la problemele sau dilemele lor.

[ …a se continua în varianta audio… ]

Cu peste 50 de milioane de utilizatori activi zilnic, Reddit este locul unde peste 1   miliard si jumătate din internauți vizitează  lunar discuțiile generate acolo și care, însumează nu mai puțin de 150 de milioane se subreddituri, asa cum sunt denumite principalele topicuri de discuție.

Totul era roz până ochiul dracului, aka banul, și-a băgat coada! Luna aceasta, Steve Huffman, bossul discuțiilor interplanetare, s-a gândit că unele dintre companiile gigant din tech, folosesc API-ul platformei sale pentru a genera conținut în aplicațiile lor. Și a zis, cum dom-le?! Să facă alții bani pe cârca mea si eu să nu profit la rândul meu?! Și a băgat o taxă pe care aplicațiile Third Party să o plătească in funcție de cât de mult folosesc serviciilor Reddit.

[ …a se continua în varianta audio… ]

#reddit #apireddit #riot

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *