S4 Ep. 45 Apple Mac Studio Vs Apple Mac Pro

Asa cum am zis continui prezentarea produselor pe care Apple le-a adus in fata întregii comunități de developeri, în cadrul conferinței de pe 5 iunie. Firma din Coopertino a terminat tranziția tuturor deviceuri-lor sale către platforma proprie de procesare.

Mult așteptatul Apple Mac Pro si-a făcut în sfârșit apariția in line-upul celor guvernați de mărul mușcat, iar asta după aproape 3 ani de zile de la apariția seriei M in inima Mac-urilor.

Guvernat de struțocămila M2 Ultra, in configurația maximă, poate avea 24 de nuclee de procesare cu 76 nuclee grafice si 32 dedicate Neural Engine-ului. Toate mergând mâna in mâna cu cei 192 gb de ram memorie unificată și o memorie de stocare SSD de 8 terabiți.

Un power house care nu ar trebui să clintească în fața niciunei aplicații sau program inventat pe planeta asta. Însă și prețul este pe măsură, cât un logan nou cu full option, aproximativ 12000 de dolari.

Bineînțeles există și o variantă de bază care pleacă de la 7000 de verzișori.

Dar, dacă varianta de bază este cea care are destulă putere pentru tine, atunci nu există vreun motiv să nu alegi pe frățiorul mai mic, mai compact și mai ieftin dar la fel de puternic, Apple Mac Studio. First of his kind, Father of two dragons, King of Andals and ruler of the five kindoms (doar 5 ca atâtea categorii de pc-uri există in portofoliul firmei americane).

Care vine echipat tot cu puternicul m2 ultra ce  este format din doua procesoare m2 Max unite prin Apple Fusion si făcute, nu se știe încă prin ce magie neagră a industriei tech, să funcționeze ca un întreg. Ce pare magic este optimizarea și rularea acestuia accesând cu adevărat toate resursele duble, oferind in teorie și în practică perfomanțe foarte mari.

Vei avea 64 de gb de ram memorie unificată și 60 de nuclee grafice alături de cele 24 nuclee ale procesorului. Iar varianta cu 1 tb pleacă de la 4000 de dolari. Dacă nu iti trebuiesc cele 7 sloturi pci expres gen 4 ale mac pro-ului, nu exista un motiv real pentru a cheltui 3000 de Coco in plus.

[ …a se continua în varianta audio… ]

Astfel, devine clar că toată puterea celor două produse upgradate acum cu noile versiuni M2, mac studio si mac pro, va fi una care poate pune umărul serios și neclintit în activități profesionale care necesită forță brută fără să regreți investiția financiară. Când știi că ai atâta putere pentru a genera 10 streamuri 8k, n-ai nici o emoție să-i arunci orice os tare pe care să-l mestece cei 68 de miliarde de tranzistori capabili de 15,8 trilioane de operațiuni pe secundă.

Dacă am fii într-un joc multiplayer, cei din echipa adversă ar folosii deja expresia, Op player, adică un jucător overpowerd și căruia ca să-i facă față ar trebui cineva să-l nerfeuiască. 

#apple #applemacstudio #applemacpro

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *