Și da, s-a întârziat și în acest caz. Cei guvernați de logoul mărului muscat au decis sa nu se arunce foarte rapid in in hora asta a inteligenței artificiale. Asa că începând cu Google pixel 8 pro și continuam cu telefoane gen Samsung Galaxy s24 și destul de multe alte telefoane cu android de top, au fost implementate funcțiile specifice asistenților artificiali.
Adică manipularea pozelor prin care puteai să le îmbunătățești vizual, să ștergi elemente nedorite din ele, să genereze rezumate ale convorbirilor lungi, sa compună texte la cerere și să te asiste în utilizarea diverselor funcții ale telefonului tău.
Păi Apple inteligente vine cam cu aceleași lucruri. Integrează aceste tipuri de interacțiuni în aplicațiile dispozitivelor marca Apple, ca vorbim de macbookuri, iPaduri sau IPhone-uri, AI-ul va fii acolo să îți facă viața mai interesantă. Mna, sunt de părere funcțiile în plus nu înseamnă neapărat ca îți simplifică viața și cred uneori ca dimpotrivă, te pot încurca.
În fine, vei putea crea emoticoane de la zero, vei putea avea sugestii la răspunsurile pe care vrei să le dai mesajelor și mailurilor, vei putea genera poze direct în aplicații precum note și vei putea pune la treabă pe Siri în moduri până acum imposibile. Era și momentul să devină și ea puțin mai deșteaptă!
Semnul său specific i s-a schimbat iar interacțiunea cu acest asisitent virtual va face ecranul să strălucească pe margini cu un rainbow de culori. De data aceasta Siri va știi să îți organizeze pozele după elemente specifice din compoziție, precum anumite obiecte, persoane sau chiar și momente. Va putea să îți găsească un informații punctuale în mailurile pe care le-ai primit fără ca tu să deschizi vreunul, va putea face programări sau seta alarme mult mai complexe.
Iar partea mișto este ca dacă Siri nu poate face ceea ce îi ceri, va cere ajutorul tăticului sau AI, chatgpt versiunea 4o.
De aici tragem concluzia ca aceste funcții clar au fost dezvoltate cu ajutorul unei paivilw colaborări dintre Apple și open ai. Colaborare pe care în acest moment Elon Musk o cam blamează. Cei care nu știu Elon Musk a fost printre primii investitori în celebra firmă de soluții AI dar care nu a rămas alături de ei din considerente financiare și nu neapărat morale.
Și zic asta pentru ca el acuză o posibilă încălcare a sigurantei datelor, lucru despre care Apple a precizat ca majoritatea cerințelor utilizatorilor vor fi realizate on device și doar în cazuri speciale va trimite în cloud numai bucăți de informații necesare rezolvării taskurilor mai complicate. Informații care spun americanii ca nu vor fii nicidecum stocate pe vreun server.
Apple intelligence va fi disponibil începând cu ios18, MacOsSequoia și doar pe câteva dispozitive dedicate.
Bogdan Menci sunt iar la short tech news am aflat cum Apple a intrat în hora celor care se joacă cu noile tooluri deștepte ale tehnologiei moderne.
Gata, toți marii jucători stau în fața noastră cu inteligența artificială pe masă! Pe care alegem?!
Până data viitoare să fie butonare, cat timp o să o mai facem noi! Mulțumesc de prezență! Pe curând!
bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts
Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci
podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space
Podcast: Play in new window | Download