S4 Ep. 43 NVIDIA RTX 4060TI vs AMD RX 7600

NVIDIA Geforce RTX 4060Ti si AMD RX 7600 au ajuns pe rafturile magazinelor online aproximativ acum doua săptămâni. Cele doua minunate creații hardware ale celor mai mari si mai rivali producători de placi video, au vrut sa devină cele mai potrivite soluții entry-level pentru jucătorii ce au nevoie de o împrospătare a sufletului creativ din PC-urile lor.

Ei ce sa vezi, cei care au deja un suflet bun si bine pus la punct si care poate duce deja jocurile in full-HD cu peste cele 60 sfinte frame-uri, s-ar putea sa zică pas schimbării pe care cei din echipele verzi si roșii ar vrea sa le vadă.

Iar asta pentru că în ciuda procesoarelor mai rapide si mai numeroase din componența lor fata de seriile anterioare, fie ca vorbim aici de cele 4352 de procesoare CUDA de la NVIDIA sau de cele 2048 de stream procesors de la AMD, sau de vitezele lor ce se învârt in jurul celor 2,6 gigahertzi, more or less, testele real-life nu au oferit scoruri mai mari de 20% pe partea de performanța in comparatie cu predecesoarele lor. Iar dintre ele, 4060-ul Ti este cea care conduce la scorul frameurilor, mai ales atunci cand s-au comparat jocuri cu ray tracing-ul activat si cu rezoluții de 4K nu-ti imagina totusi performante stelare dar e de precizat ca Rx 7600 stă  destul de prost pe partea de randari  ultrahd, fiind in urma concurentului cu cel puțin 10, 20 de frameuri ținând cont de titlul jocului.

Însă pe partea de full HD, amândouă stau brici indiferent de ce setări le arunci.

Bogdan este numele meu iar la Short Tech News, dacă punem în calcul si prețul pe care-l dai doar pentru cei 8 gb de ram si 128 de biti bus de memorie cu care sunt echipate cele doua concurente, echipa roșie câștiga cu o diferența de aproximativ 700 de lei pe care Rx7600 o are in fata rivalei rtx4060ti, plasând-o in gama de preturi a celor 1600 lei.

Ca si concluzie, problema mare este că…. dacă vrei ceva future proof pentru setari high sau ultra pentru rezoluții 4K este puțin cam complicat, trebuie sa ai in vedere că multe dintre jocurile Triple AAA din ziua de azi mănâncă memoria ram pusă la bătaie de cele doua placi video la micul dejun. Apoi, cred ca mulți dintre gameri obișnuiți si nu cu pretenții de detalii ultra, mega, Terra sau care or mai fi, or sa fie tentați ori de generații mai vechi sau de modele sh cu aproape aceleași specificații  dar cu prețuri la jumătate…

Din pacate a trecut vremea tinereții mele cand 1gb memorie ram era arhisuficient pentru a rula unele dintre cele mai arătoase jocuri apărute in urma cu un deceniu… între timp până și consolele de jocuri, mai ales cele nextgen, au devenit atât de puternice și de bine optimizate că produsele hardware dedicate utilizatorului normal de pc, pentru a tine pasul cu performanțele acestora, trebuie să fie si ele performante, iar aceasta calitate aduce prețuri ridicate.

#nvidia #amd #rtx4060ti #rx7600 #graphiccards

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *