S1 Ep. 20 Cinemateca Digitală

Pe platforma HBO Max a aparut al doilea sezon din The Tourist! Sezon care parea ca nu va mai avea sanse de a vedea lumina ecranelor noastre, datorita reticientei producatorilor in privinta continuarii.

Insa starul din rolul principal, Jamie Dornan, cunoscut din seria Fifty Shades Of Grey, si-a pastrat speranta si a reusit anul acesta sa se reintoarca in pielea personajului principal Elliot Stanley, cel care cauta raspunsuri despre identitatea sa. Dupa pierderea memoriei in australia, in sezonul trecut, de data aceasta el incearca sa mai rezolve din misterul vietii lui pe taramuri irlandeze unde si aici este cautat de tot felul de dusmani care vor sa se razbune pe el. Alaturi de iubita lui Helen, interpretata de Danielle Macdonald, el incearca sa supravietuiasca si sa isi recupereze identitatea in timp ce combina actiunea cu multe momente pline de umor negru.

Prima serie The Tourist a fost cel mai vizionat serial in 2022 de pe BBC. A doua serie are deja publicate cele 6 episoade pe platforma HBO Max.

Platforma Disney Plus a adus in ianuarie un nou serial din universul cinematic Marvel. Echo, este povestea unei eroine mute si care-si prezinta aventurile dupa evenimentele intamplate in seria Hawkey. Nu numai graiul ii lipseste ci si un picior, insa cu ajutorul unei proteze mecanice, aceasta reuseste sa doboare toti inamicii care-i stau in cale.

Presarat cu elemente istorico-culturale datorita aducerii in prim plan a originii amerindiene a eroinei principale din tribul Choctawn, serialul urmareste confruntarea eroinei cu personajele negative ale clanului mafiot condus de celebrul personaj KingPin, interpretat de Vincent D’onofrio.

Actrita Maya Lopez este cea din spatele personajului principal, iar aceasta miniserie de 5 episoade este deja disponibila in intregime pe platforma celor de la disney.

Se pare ca nici Netflix nu se lasa mai prejos si aduce o serie noua si captivanta. Plin de mister si cu un criminal ce lasa monezi de aur ca indicii, noul serial politist Detectivul Forst vine sa ne puna mintea de detectivi la treaba cu cele 6 episoade ale sale deja lansate pe 11 ianuarie. Imaginile sunt captivante, actiunea fiind plasată în frumosii Munți Tatra acolo unde detectivul Wiktor Forst abordează o serie de crime creative și înfricoșătoare.

Borys Szyc este actorul principal si aduce o portretizare nuanțată, aducând la viață complexitățile unui investigator hotarat dar cu ceva probleme personale.

Un alt serial politist, dar de data aceasta cu un pedigree aparte, primeste o un nou sezon pe platforma Hbo Max. Weekendul acesta apar noi episoade din celebra serie True Detective.

Serialul care a tratat in primele sezoane cazuri complexe de crime revine cu o noua distributie de exceptie. În centrul acțiunii se află șefa poliției din oraselul Ennis, Liz Danvers, interpretată de legendara Jodie Foster, și partenera ei de investigații, Evangeline Navarro, jucată de boxarita Kali Reis. Cele doua se confruntă cu un caz misterios de crimă în timpul nopții polare, iar evenimentele ciudate care înconjoară dispariția a opt oameni de știință adaugă un element supranatural intrigant, plasand motive vizuale chiar si din primul sezon atunci cand actorii Matthew McConaughey si Woody Harrelson au fost la randul lor in hainele oamenilor legii. Pe lângă intrigă, acest nou sezon “True Detective: intitulat Night Country” explorează si tensiunile dintre comunitatea nativă care se regaseste in oraselul situat in Alaska și o corporație minieră, oferind o imagine detaliată a vieții în Ennis.

Hai ca pe frigul asta nu avem ce face altceva decat sa stam si sa savuram misterele din serialele prezentate! Bogdan este numele meu si aceasta a fost Cinemateca Digitala! Multumesc de prezenta! Pe curand!

  • Dă-i play și află despre noutățile săptămânii de pe platformele de streaming

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație!⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Pentru colaborări, vă aștept cu mail la bogdan.menci@gmail.com

cinemateca, movies, filme, seriale, netflix, skyshow, disney+, hbomax, amazonprime

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *