S7 Ep. 5 1tb phones?!

Deci, să tranșăm puțin discuția. Mai sunt laptopuri care încă se vand și cu 256 de gb stocare. Și sunt și telefoane, în jurul prețului de 1000 de lei care vin cu o memorie de 512 gb.

Bineînțeles, scopul utilizării și multe alte aspecte, transcend această discuție și fac o posibilă comparație destul de inutilă. Dar este chiar așa 100%?!

Și întreb asta pentru ca, bag mâna în foc, de aveam toate programele disponibile și pentru sistemele de operare mobile, cred ca aproape 80% din activitățile zilnice le finalizam doar cu telefonul. Și acum, la nivel de utilizator normal, exceptând situațiile unde este nevoie de productivitate, smartphoneul este daily driverul perfect pentru taskurile zilnice. Scris email-uri, navigat pe internet, utilizare platforme social media, internet banking, gps, gaming, streaming video și audio, conferințe online și alte activități ar fi putut fi adăugate ușor, doar ca uneori ecranele de 6” nu pot fi cu adevărat de ajuns pentru a face chiar tot… însă să știi ca unele dintre tabletele actuale, de le atașezi un mouse și o tastatură și chiar un s pen încep ușor ușor să devină tool-urile perfecte atât pentru profesioniști cat și pentru amatori. Și ascultă la mine, cu cat trendul procesoarelor ARM va crește, și numărul programelor portate dedicate acestei configurații va crește, și de aici va mai fi doar un pas pentru adoptarea lor și pe telefoanele mobile.

Acum, să revin puțin pe subiect! Telefoanele de 1tb?! Se merită?! Mai e de ajuns acele dispozitive cu 64 sau 128 de Gb?!

Păi în principiu sunt de ajuns dar, da există un dar, contează ce faci cu ele. Faci poze foarte multe și înregistrați full hd sau 4K? Te joci jocuri care acum spre exemplu necesita și 3Gb doar instalatul lor pentru ca rularea poate mai cere alți 3?

Facebook-ul, tik tok ul, whatsapp-ul și orice altă aplicație prin care vei vedea, transfera o imagine sau un videoclip va crește exponențial cu timpul și cu utilizarea sa mai intensă.

Numai zic, ai aplicații de streaming și vrei să te uiți la zeci de episoade în the go și nu vrei să stai după semnalul prost, trebuie să ai un loc să le descarci…

Sfatul meu pentru oricine, dacă nu ții neapărat la un anumit brand, în rest un criteriu important pe care să te bazezi când îți cumperi un telefon, fă-l să fie stocarea.

Cum am Zis, 512 gb încep de la 1000 de lei iar un 1tb de la 3000 de lei. Ideea este în felul următor, cu cat este mai mare cu atât mai mult devine si nevoia de un procesor puternic și de un tip de memorie RAM mai mare și rapidă care să susțină rularea totală a informației stocate.

De aici și saltul acestui preț. Însă! Având în vedere ca principali jucători de pe piață, gen Samsung sau Apple nu oferă această variantă decât de la modica sumă de 6000 de lei sus și mai ales ca până și laptopurile decente cu un ssd asa mare nu le găsești sub 2000 de lei, eu zic ca scorul de început este unul bun.

 

NUBIA Z50S Pro cu 12GB RAM și Poco F6 Pro cu 16GB RAM sunt numele celor două smartphoneuri care se găsesc momentan pe piața noastră, în jurul valorii de 3000 de lei și care pot să îți ofere acea stocare de 1tb! Păi și se merită? Chiar dacă nu sunt modele populare la noi în țară, poco trebuie ținut cont este un sub brand Xiaomi iar cei de la nubia chiar dacă acum sunt independenți provin de sub aripa ZTE. Așadar pedigriul chinezăriilor menționate este unul bun. Și îți spun sincer, nici calitatea lor nu lasă de dorit. Pe lângă, evidenta memorie de 1tb stocare, am menționat ramul pentru ca după părerea mea este singura mare diferență dintre ele. Restul componentelor par cam la același nivel, același procesor, Snapdragon 8 gen 2, cel mai puternic de anul trecut, an în care au fost și lansate, camerele cu senzori similari și cu capacități de înregistrare 8k, body din aluminiu și ecrane amoled foarte luminoase și cu palate mari de culori.

Merita banii un telefon de anul trecut? Daca nu ai o problema cu brandul, simți cred ca pentru cei în căutare de telefoane cu un preț calitate f bun, cele două variante pot fi demne de luat în seamă.

Acum stau și mă gândesc… eu nu reușesc să umplu de 3 ani memoria de 256 de gb a telefonului meu și Dumnezeu mi-e martor ca mai ales in ultimul an și jumătate, buburuza mea primește sesiuni foto zilnice pentru a îi crea amintiri digitale de care să ne bucurăm și când vom fi iar singuri pe bătătură. Cum o fi 1tb? Câți ani de memorii aș putea încărca până ca acesta să nu mai funcționeze?

Bogdan este numele meu îți mulțumesc de prezența, ai fost la short tech new us și ne-am mai făcut încălzirea puțin înainte de evenimentul Galaxy unpack al celor de la Samsung despre care cred ca vom reuși să vb data viitoare! Apropo până atunci ci să fie butonare!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *