S7 Ep. 3 Euro 2024, Wimbledon & Tour de France

Și cum avem în această săptămână o triada importantă a evenimentelor sportive, am zis să vă pomenesc de unele aplicații care vă pot ajuta să țineți evidente cu-i și cum câștigă.

Păi pentru primul dintre evenimentele mai de interes pentru suflarea românească, mă refer aici la campionatul european de fotbal există chiar aplicația UEFA EURO 2024. Aceasta îți permite să afli toate informațiile necesare despre turneul din care a mai rămas o săptămână. Vei putea primii notificări ale evenimentelor importante din timpul meciurilor, vei putea consulta analize ale performanțelor echipelor participante și vei putea descoperii lucruri exclusive din sânul echipelor și din interiorul vestiarelor. Bineînțeles dacă ești în drum spre sau vei avea de gând să ajungi la anumite meciuri, aplicația este realizată să îți fie și un ghid local în Germania.

Pe același principiu, avem și wimbledon 2024. Aplicația dedicată turneului de grand șlam din Anglia, unde avem chiar 6 jucătoare de naționalitate română. Acestea vor intra în luptă pe 1 iulie data de începe a turneului. Aplicația oferă scoruri live, informații despre jucători, statistici șii articole inedite cu interviuri de specialitate.

Tour du france by Skoda este aplicația de care ai nevoie dacă vrei să îți urmărești evoluția biciclistului preferat în cel mai greu și titrat circuit de ciclism din lume. Nu te speria de titlu, Skoda sunt partenerii oficiali ai circuitului din 2022 și de aceea sunt menționați. Informații despre parcursul fiecărei echipe, video-uri cu momentele esențiale din etapele circuitului și multe alte informații utile foarte ușor de accesat până la finalul cursei pe 21 iulie.

 

Trebuie menționat ca lucrurile s-au mai schimbat între timp. Aplicațiile care odinioară ofereau doar informații simple și nu se diferențiau deloc de formatul site-urilor de știri, acum nu mai sunt deloc așa. Aplicațiile menționate le-am instalat înainte să scriu despre ele ultimele cuvinte, în mod special pentru a vedea ce posibilități îmi oferă Inafara de cele câteva statistici și scoruri live, pe care le-am menționat deja.

Lucrurile au ajuns la un alt nivel, aceste aplicații au început să împrumute funcții de la cele dedicate social media și să facă experiența de utilizare una imersivă, care să te ajute să simți ca participi într-un mod cat mai activ alături de sportivii favoriți. Toate îți oferă momente live din perioada desfășurării evenimentelor sportive sub formă de story-uri. Vei simți astfel atmosfera prin imagini sau video-uri recente. Unele dintre ele oferă și varianta unui radio live în care poți auzi meciuri sau află în timp real discuții cu diverși sportivi și jurnaliști. Toate au sectii de podcasts în care se despica firu-n patru. În funcție de aplicație sunt și jocuri de tip fantasy în care îți poți crea dream team-ul favorit!

Cat despre a urmării live video anumite meciuri, din păcate lucrurile sunt împărțite în funcție de zonă și de cu-i s-au împărțit drepturile de televizare. Tour du france și wimbledon se pot urmări spre exemplu pe aplicația Max și tv pe Eurosport iar Euro pe tv pe pro tv iar prin aplicații precum voyo sau orange TV. O opțiune prin care poți urmării totuși unele evenimente live video sau măcar înregistrări întregi ale lor ar fi instalarea BBC i player doar ca îți va trebui să utilizezi și un vpn ptr ca aplicația este disponibilă doar în UK.

Așadar se anunță un iulie incendiar. Iar finalul va fi apoteotic pentru ca vor începe și Jocurile Olimpice de la Paris.

O lună și un an bun să ne bucurăm de sport prin intermediul tehnologiei: Bogdan Menci este numele meu, ai fost la short tech news iar până data viiitoare să fie victorie! Pe curând!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *