S6 Ep. 38 M4 cartea Apple câștigătoare?!

În principiu sunt 3 mari noutăți. Noul iPad Air, noul IPad Pro și noul Pencil Pro.

Primul, iPad air a primit un procesor cu o generație mai nouă, astfel a trecut de la M1 la M2, iar de azi are și un frățior mai mare de 13 inchi.

Noul Pencil pro, adică acel creion de plastic fără mină, alb și care îți permite să desenezi pe ecranul tabletelor a devenit foarte destept primind capabilități haptice destul de importante. Este foarte precis și foarte versatil în funcționalități. De data aceasta îl poți strânge între degete și să acționezi anumite funcții presetate. După cum îl ții și îl înclini știe cat de groase să realizeze liniile trasate. Însă, chiar dacă nu scrie Poenari pe el Pencil-ul vine destul de piperat ca bani, va costa în jurul a 130 de dolari…

Insa cea mai interesantă și surprinzătoare prezentare ia revenit noului model IPad Pro. Șeptarul clasei, trișează de data aceasta și primește un procesor care se află în premieră pe un dispozitiv Apple, noul chipset M4. În mod normal, acesta ar fi fost lansat prima dată pe mac-uri dar pare că firma din coopertino, încearcă să impresioneze punând pe masă un bun destul de valoros. Dacă adaug faptul ca noul body al iPad Pro este cel mai subțire din istoria dispozitivelor Apple și ca ecranul este un tip de OLED mai special putem zice ca Apple ar cam vrea sa se dea mare cu ce poate lansa.

Final Cut Pro și logic pro și ele au lansat update uri de software dedicate IPad Pro. Aceasta devine astfel acea tabletă cel puțin la fel de puternică precum un laptop care să îți ofere avantajul portabilității maxime dar și a unei compatibilități cu un Apple Pencil ce te va lăsa să creezi orice tip de grafică fie ea 2D sau 3D on the Go.

Performanțele oricărei tablete Apple sunt impresionante dar aceasta va fi pur și simplu prea puternică. Bineînțeles va costa cat un laptop, adică aproximativ 6000 de lei la noi în țară.

La short tech news ai aflat despre cele mai noi tabletele Apple. Au devenit acestea variante demne de luat în seamă în detrimentul stațiilor de lucru gen laptop sau desktop? Clar și nu numai acestea dar și a competitorilor, însă, cclcaiul

Lui ahile îl reprezintă softwareul de care mulți profesioniști îl folosesc în munca lor și nu se regăsește printre suita de aplicații dedicate.

Până data viitoare îți mulțumesc de prezența! Să fie butonare pe curând!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *