S6 EP. 29 Fallout

 

Fallout este franciza despre care tot bat apropouri și care cuprinde 10 titluri de jocuri în strânsă legătură unele cu altele. Inspirația pentru ele a venit din era Războiului Rece când după terminarea celui de-al doilea război mondial, începuse lupta înarmării nucleare. Iar America, Rusia și China își încordau rând pe rând mușchii rachetelor atomice de a creat o isterie globală în ceea ce privește viitorul incert al omenirii. Mai ales americanii deveniseră obsedați de a-și construi diverse buncăre și adăposturi atomice, fiecare mai special ca altul.

Iar Fallout in 1997 a luat aceasta idee și a dus-o la un alt nivel. Într-un scenariu apocaliptic, s-au creat câteva buncăre speciale create de compania Vault-Tec Corporation și care erau menite pentru a asigura supraviețuirea unui grup de persoane generații întregi până când la suprafată era sigur să revii. Dar ce să vezi, când diferiții protagoniști ale titlurilor din serie aveau să dea piept cu realitatea de afară, și-au dat seama că au revenit într-o lume totuși populată, însă de fiecare dată, oamenii și animalele întâlnite suferise mutații din cauza radiațiilor. Iar principalul scop al jocului indiferent că se întâmpla într-o grafica 2D ca in primele 2 jocuri sau într-o grafică 3D ca în cele ce au urmat, era să îți ajuți personajul provenit din lumea sa ideală, cu care s-a învățat în buncăr, să supraviețuiască în lumea periculoasă de afară.

Cel mai apreciat dintre ele a fost fallout 4, care în 2015 atunci când s-a lansat a devenot câștigător de multiple premii printre care, game of the year și chiar un BAFTA în categoria celui mai bun joc. Și apropo de creație cinematografică, proaspăta serie TV are 8 episoade toate lansate integral pe platforma Amazon Prime si reprezinta primul sezon al serialului cu același nume. La producție au pus umărul,  Lisa Joy and Jonathan Nolan, amandoi fiind cunoscuți pentru crearea altei seriii televizate de succes, Westworld. In rolul principal o sa o vedem pe actrita Ella Purnell, cea care a interepretat si vocea personajului Jinx din animatia Arcane, o alta adaptare sub formă de serial a unui joc popular. De asemenea a avut un rol important si in seria YellowJackets de pe platforma skyshowtime.

În ultima perioadă ecranizarile pentru jocurile video fie pentru marile sau micile ecrane, au fost destul de reusite si sper că și aceasta, la cât și cum s-a anuntat să fie una reusită. Fani fallout e timpul să ieșiti din vault și să da-ți play!

Multumesc de prezenta ta la short tech news! Pana data viitoare sa fie vizionare! Pe curand!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *