S6 Ep. 8 The trinity of OnePlus 12

Bine te-am regasit pe aceste minunate unde fm la micuta mea rubrica, short tech news. Bogdan sunt si Ia să vedem ce jucării scumpe au mai scos producătorii de tehnologie?

Păi, se putea? Eu tot am zis la începutul anului, ține-te bine că acuș vine valul de tot felul de smartphone-uri care mai de care. Începutul de an este de fel dominat de samsung cu a lor gama galaxy, in care se lanseaza unele dintre acele modele care devin standardul calitatii mai pe tot parcursul anului, mai ales varianta ultra primește rolul de a fi acel etalon pe care toată lumea îl va folosii în comparații și teste cu tot ce va răsării nou din pământul fertil plin de tranzistori, memorii și senzori, al anului 2024.

Iar primul pretendent la a veni și a se lăuda cu ce știe și ce poate în fața lumii smartphone-urilor este OnePlus 12.

Acum 10 ani apărea primul smarthphone OnePlus cu mentalitatea de a oferii capacități hardware și software premium la bani puțini. Și, o perioadă le-a reușit fondatorilor Pete Lau și Carl Pei, dar cu timpul pretențiile din piață s-au schimbat iar ceea ce odinioară părea doar un startup în care marele oppo investea acum a devenit parte integrată din gigantul chinez, supunându-se într-un fin strategiei sale.

Oneplus devenise rapid flagshipkillerul perfect dar din păcate acum pare ca toate mărcile asiatice, ajung să folosească aceeași rețetă. Păi dacă mai toate telefoanele și piesele acestora sunt făcute pe benzile de lucru ale chinezilor, nu mă miră uniformizarea acestei piețe.

OnePlus 12 vine la pachet cu procesorul pe care o să-l tot observăm în multe dintre aparițiile de anul acesta, Snapdragon 8 Gen 3. Cel mai puternic chipset din telefoanele cu android, nu putea să vină alături de cea mai rapidă memorie RAM LPDDR5x și cel mai fâșneț mediu de stocare, UFS 4.0. Iar oneplus lucrul diferit de care se laudă ca l/a făcut în legătură cu această treime sfântă a telefoanelor de vârf, este implementarea unui mecanism de funcționare, denumit, Trinty Engine. Acesta se ocupă cu gestionarea proceselor și funcțiilor pe care cele trei componente menționate mai devreme le vor executa. Va optimiza fiecare interacțiune a utilizatorului cu telefonul în așa fel încât experiența să fie una foarte fluidă. Chiar și pe partea de ecran, care este bineînțeles de top, se reușește implementarea unor tehnologii care să aibă grijă ca rata de refresh și luminozitatea să fie mereu ajustate pentru confortul maxim al ochilor tăi. Luminozitate care apropo poate ajunge la 4500 de niti. 

Dual Cryo-velocity Vapor Chamber este denumirea zonei care se ocupă de răcirea telefonului. Un nume care nu e doar fancy ci care vine și cu un hardware pe măsură. 9140mm² este zona care se ocupă de preluarea căldurii din telefon și disiparea ei mai departe. Se pare ca este cea mai mare folosită vreodată într-un telefon.

Special la oneplus 12 mai este și modul aqua touch care va permite utilizatorului să-l folosească în condiții normale chiar și atunci când ecranul telefonului este umed. Știm cu toții cum touchul telefoanelor noastre, uneori o ia razna sau răspunde aiurea la atingere atunci când ecranul are apă pe el. Hai zi sincer dacă nu și tu te enervezi când nu poți da skip la reclame sau next la melodiile de pe youtube atunci când îl folosești la duș.

Pe partea de fotografie, cel mai nou senzor Sony alături de lentile care pot fi wide, ultra wide și tele pentru un zoom optic de 3x. Setup care a primit atingerea parterenilor de la hasslbod.

Autonomia este un alt capitol unde s-a investit ceva idei. Cu 5400 de mha, are una dintre cele mai mari baterii la care se adaugă încărcarea rapidă pe cablu de 100w ce îți poate energiza full telefonul în 26 de minute dar în comparație cu varianta de anul trecut are și încărcare wireless, chiar pe 50 w.

Wifi 7, USB 3.2 și oxigen os-ul reprezintă alte caracteristici și motive pentru care aratosul celor de la Oneplus de 6,7 inchi este considerat un dispozitiv din gama cea mai de top.

Short tech news ia final iar despre noul telefon pot zice ca oneplus anul acesta a încercat să ofere de banii pe care îi cere parcă ceva mai mult decât competitorii săi, dar în realitate după valori de genul aproape 1000 de euro, majoritatea lor fac aceleași lucruri destul de rapid și destul de multe. Păcat ca până acum nici unul nu ne poate face acea porție de cartofi prăjiți.

Mulțumesc de prezență! Până data viitoare să fie butonare pe curând!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *