S5 Ep. 26 GOTY 2023

Bine te-am găsit la short tech news!

Sărbătoare mare în lumea gamerilor. Dacă pentru creștini nașterea Domnului reprezintă cea mai importantă celebrare religioasă pentru cei cu joysticurile în mana festivitatea de premiere The Game Awards dă ora exactă în lumea jocurilor electronice. Așa cum Oscarurile, globurile de aur și bafta scot în față creme de la crem din industria cinematografică, așa se întâmplă și cu acest eveniment în care sunt premiate cele mai bune titluri din industria de gaming.

Am vorbit în urmă cu câteva episoade despre lista de nominalizări. Lista care și-a desemnat până la urmă pe 7 decembrie fruntașii clasei. Geoff keighley, producătorul celebrului show a fost gazda celei de-a zecea ediție cu el în frunte. Alături de acesta câștigătorii serii au fost anunțați de nume cunoscute publicului pasionat de filme și jocuri. Astfel că pe scena show-ului au apucat să-și facă apariția nume precum Christopher Judge actorul de culoare care a devenit cunoscut prima dată din rolul lui Tealc din Stargate SG1 iar mai apoi a devenit faimos odată cu personificarea vocii lui Kratos din ultimele două titluri God of War. Acesta a acordat premiul pentru cea mai bună performanță, adică celui mai bun actor în pielea unui personaj. Neil Newbon a fost considerat anul acesta ca cel mai bun performer în pielea lui Astorian, un elf ce poate fi ales ca și caracter jucabil în titlul Baldur’s Gate 3. Joc care de altfel a fost încoronat ca fiind cel mai bun al Anului. Astfel trofeul The game of the Year a ajuns la unul dintre cele mai bune RPG uri din ultimii ani și a fost înmânat de însuși Timothée Chalamet, actorul ce a făcut senzație cu apariția sa în cea mai recentă ecranizare Dune și cel care o să fie în rolul principal al ciocalatierului din Wonka.

Baldur’s gate 3 a câștigat 6 din cele 9 nominalizări primite inițial dar un alt titlu care a strălucit aproape la fel de mult ca intensitate, deși a a apărut abia acum o lună jumătate poartă numele de Alan Wake 2. Action horrorul ce a luat prin surprindere jucătorii pe final de an nu le-a oferit acestora doar împușcături și sperieturi ci și o poveste foarte bine scrisă readucând în prim plan modul single player cel care pierise din focusul producătorilor în ultimul deceniu. Cea mai recentă parte a jocului Alan Wake si-a umplut tolba cu 3 dintre cele prestigioase premii adică best game direction, Best narative și best art direction. Și nici nu avea cum să le rateze când în spatele său a stat ca director de creație Sam Lake, cel care a creat și seria de succes Max Payne sau mai noile quantum break și Control.

Pe coloana sonoră a aceluiași joc s-au auzit melodii interpretate de trupa rock finlandeză old gods of asgard, cea care a fost invitată să performeze și în cadrul festivității de acordare a celor mai importante premii din industria de gaming. Herald of Darkness este melodia cu care a ridicat volumul spectatorilor aflați în sala teatrului din Los Angeles , California .

De asemenea în cadrul acestui spectacol s-au anunțat și viitoare titluri. Rise of the Ronin, Senua’s Saga: Hellblade 2, Exodus, Den of Wolves sau Marvel’s Blade sunt doar câteva dintre jocurile ce vor apărea în viitorul apropiat.

Cam atat despre Game of the year awards, cele doua mari titluri castigatoare, Baldur’s gate 3 si Alan Wake 2 se pare ca trebuie sa le avem pe lista scurta de cadouri pentru mos craciun daca asta ne dorim sa avme sub brad.

Bogdan a fost numele meu și îți mulțumesc ca de fiecare dată pentru prezența ta la micuța mea rubrică short tech news. Iar Până data viitoare să fie butonare!

Pe curând!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *