S5 Ep. 22 SuperMario RPG

Salutare! Episodul de azi din short tech news îți aduce știri despre lansarea celui mai nou joc din seria Mario.

Super Mario RPG a fost lansat pentru Nintendo Switch pe data de 17 noiembrie. Însă, titlul de anul acesta este doar un remake al celebrului joc lansat în 1996. Atunci când Nintendo lansa ultimul titlu Mario pentru cea mai vândută consolă pe 16 biti a momentului, Super NES.

Varianta de atunci a fost una dintre cele care punea genul rpg sub forma graficii 3D pe harta jucătorilor înrăiți ai genului, mai mult decât atât aducea un plus de stil și umor specific personajelor din jocurile Mario. De altfel era unul dintre cele mai prietenoase RPG-ului ale momentului iar ușurința prin care te adaptai modului de joacă i-a făcut pe multi să-i devină fani, punând în umbră titluri deja consacrate precum final fantasy sau Dragon Quest.

Ca și cel de atunci și acesta pare ca urmează aceasi rețetă. De fapt povestea este cam la fel, bouser o fura pe prințesa peach și Mario se duce degrabă să o salveze dar în timpul misiunii o sabie imensă cade peste castelul unde se ducea bătălia iar personajele noastre sunt trimise în direcții diferite. Însă, marea stricăciune făcută de sabia buclucașă cu numele de exor, este că a distrus calea stelelor cea care îndeplinea oamenilor dorințele. Mario trebuie să găsească cele 7 stele care odinioară formau această cale și să salveze situația din nou.

Vizual bineînțeles ca este îmbunătățit, remake/ul este realizat în unreal engine oferind texturi îmbunătățite dar și elemente noi acolo unde grafica nu permitea în anii 90 făcând zonele de explorare din cel de acum să pară mai complete și mai pline de viață. Sunetul a fost updatat iar yoko Shimomura, scoate din banal și repetivitate clasicele melodii de fundal, adăugând noi cântece.

[ …a se continua în varianta audio… ]

Cumpără BlendJet folosind codul short din linkul https://zen.ai/shorttechnews

#supermariorpg #nintendo

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space #blendjet

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *