S4 Ep. 41 Ebay Romania

Nu serios? Chiar mai are rost? In era in care eMAG, Elefant, Altex sau Evomag au înțeles că piata nu trebuie sa fie doar a lor și că pot face bani mai mulți din parteneriate cu imm-urile locale eBay încearcă sa vină și să inventeze apa caldă si roata la romani?

Ceva de genul, mi s-a parut ca a sunat anunțul făcut la conferința de presa pe care celebra platforma de vanzari online a susținut-o săptămâna aceasta.

Chipurile marele eBay, care detine o foarte mica fracțiune din piata internațională in comparatie cu Amazon si chiar si cu chinezii de la AliExpress, vine vezi Doamne in România, sa aducă lumina întreprinzătorilor mici si mijlocii in ale vânzărilor internationale. nu e ca si cum cei care voiai sa vândă in afara nu foloseau deja respectivele site-uri. Mai mult decât atat s-a aliat cu Posta Romana, care da, pe partea de plicuri, pachetele mici si minuscule sunt foarte Ok preț calitate dar daca vorbim de Livrari ceva mai serioase, nu sunt capabili in tara sa livreze in 2 zile darămite peste hotare.

Si iar nu am înțeles-o pe asta cu ministrul digitalizării… care e rolul său in a face un lobby pentru un concurent extern care va lua procente din piata pe care, după parerea mea, jucătorii locali o gestionau destul de bine. Ok, nu e totul perfect si da e loc de creștere cum a mirosit bine reprezentatul eBay dar de aici pana a fi susținuți guvernamental mi se pare ca aloci resurse pe care le puteai folosii pentru a susține mediul online românesc.

Capitalistii trebuie lăsați sa se bată singuri între ei iar statul sa intervină doar atunci cand apar victimele colaterale precum consumatorii si afaceriștii Români iar el ar trebui doar sa ii apere aceștia si sa nu intervină in favoarea unora sau altora.

Nu înțelege gresit, sunt pentru mai mulți jucatori importanți pe piata noastră de retail online unde gigantul eMAG nu are o concurenta reala, mai ales pe partea de marketplace, dar nu imi prezenta un site american ce nu a vrut sa vina pe piata noastră in cei peste 25 de ani de existența. Ei au existat si pe meleagurile europene de ceva timp, dar nu inteleg cei cu americanii astia de ocolesc România de zici ca aici trăiesc babuini ce plătesc in coji de copac si nu oameni normali cu bani si carduri. Iar acești oameni de ce sa nu recunoaștem, le cam au pe partea de shopping indiferent ca este el online sau offline. Pot sa iti zic doar atat, daca toate doamnele din administrațiile publice s-ar descurca cu programele pe calculator la fel de bine cum o fac cu comenzile online, România s-ar clasa fara emoții între cele mai performante administrații digitale.

In fine, mi se pare ca eBay a acum ajuns la spartul târgului, aaa ca mi-am adus aminte, nu vreau sa mai vb despre site-urile de sh precum olx sau cel care s-a vrut a fi chiar o clona a site-ului american, okazii.Ro.

Așadar la Short tech News, eu, bogdan, iti spun ca eBay, nu vine ca un făt frumos pe un cal alb gata să ne salveze, ci in spatele bunelor intenții există clar o strategie de a mulge bani dintr-o zona unde in primul rand nu da nas in nas cu Amazon și in al doilea rand crede că avem câini ce alearga cu covrigii in coadă… pana data viitoare aveti grija la buzunare si ca de fiecare data, sa fie butonare! Pe curând!

#ebay #ebayromania #sales #shopping

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

Pentru colaborări vă aștept cu mail la bogdan.menci@gmail.com

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *