S6 Ep. 41 Senua’s Saga: Hellblade 2

Personaj al jocului care îi poartă numele, Senua’s Saga Hellblade se intitulează jocul care va fi lansat fix zilele acestea și care va aduce după sine continuarea poveștii din titlul lansat anterior Hellblade Senua’s sacrifice.

Iar ceea ce a făcut speciala prima parte se pare ca nu doar că se va refolosii dar și se va îmbunătății. În 2017 primul titlu aducea o abordare diferită asupra personajului principal din toate punctele de vedere.

Ieșind din tiparul jocurilor de până atunci, Senua, devenea una dintre primele eroine create cu ajutorul unui nou sistem de tracking al mișcărilor și de scanare facială 3D. Emoțiile si trăirile caracterului pe care-l controlai trebuiau să fie redate cat mai fidel. Fiecare grimasă și fiecare mișcare scenică trebuia să amplifice și să valideze starea precară a sănătății mintale pe care o avea Senua. Psihoza era la ea acasă iar pe parcursul jocului, multiplele episoade psihotice ajutau de fapt la descoperirea indiciilor și a informațiilor lipsă ale poveștii. Jocul a fost considerat de mulți un experiment în neuroștiință, pentru că pentru expunerea trăirilor corecte în joc, au fost consultați nu doar doctori și profesori specializați în neuroștiințe ci și pacienți care s-au confruntat cu boala respectivă. Mai mult decât atât, au încercat să inducă și jucătorului un mix de sentimente prin care jocul în sine să se joace cu mintea sa. Iar una dintre astfel de mecanici de joc care , a fost modul prin care puteai să mori, dacă te cuprindea întunericul de tot, erai amenințat cu fiecare moarte, ca o să pierzi tot progresul din joc. În realitate însă, producătorii au mărturisit ca a fost vorba de un truc și ca de la un nivel încolo această moarte totală, de fapt nu exista.

Povestea în principiu este simpla, o tânără războinică nordică, a decis că vrea să-i elibereze sufletul iubitului ei de pe tărâmul morții, mai exact din hellhime. Atmosfera și costumele sunt specifice secolului al 9-lea cu lupte împotriva zeităților din mitologia norse, dar și cu voci care să te înnebunească de cap.

Povestea celui de-Al doilea episod, o va găsi pe Senua, împăcată cu vocile și întunericul sale, dar hotărâtă să se răzbune acum pe vikingii care au adus moartea și dezastrul în satul din care ea si familia sa pierdută făceau parte.

Vrând să iasă totul perfect Cofondatorul și directorul de creație a studioului ninja theory, Tameem Antoniades și artista Melina Jürgens au mers personal în Islanda, locul unde se va desfășura a doua parte din celebra sagă, pentru a se conecta cu energiile locului și a reuși să înțelegea mai bine cum să pună în scenă continuarea poveștii.

Zona ce va fi randata cu ajutorul celui mai performant motor grafic Unreal Engine 5 și va oferii peisaje spectaculoase și efecte grafice demne de realitate. De asemenea a actrița, a luat cursuri de lupte corp la corp, pentru ca de data aceasta, în comparație cu primul joc, gameplayul privind scenele de luptă s-a diversificat și va fi mult mai provocator și va face totul mai plin de acțiune!

Senua’s saga Hellblade va veni la pachet fără dar și poate cu un mixt audio și video impresionant care te va ține cu sufletul la gură la fiecare pas pe care-l vei pășii in interiorul jocului.

Acesta va fi disponibil momentan numai pe platformele Xbox și PC, fiind chiar disponibil prin programul Games pass din prima zi. Program pe care-l poți încerca pentru 1$ timp de 14 zile.

Bogdan este numele meu, iar Senua , este un personaj caruia merita să-i descoperi nebunia jucând ambele părți și participând astfel la un joc inedit care are toate șansele ca și anul acesta să facă o impresia excelentă printre fani și critici.

Până data viitoare să fie jucare! Pe curând!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *