S6 Ep. 30 Tundem și noi iarba anul ăsta?

Și cum mă luptam eu cu coasa, grebla și furca pe parcela de iarbă netăiată a finului meu, stăteam și mă gândeam dacă nu cumva ar fi o cale mai ușoară, demnă de a unifica cele trei unelte într-una singură așa cum Roboțelul aspirator unește forajul, mătura și mopul.

Ei, bineînțeles ca știu ca exista mașina de tuns iarba pe care de altfel finul meu a adus-o în ajutorul misiunii noastre sfinte de a face o pajiște demnă de gazonul de pe arena națională! Puțină transpirație puțină motorizare și alături de becul atârnat în pomul de lângă casa, am pregătit o nouă arenă pentru campionatul european de fotbal.

Dar mașina sa era motorizată de un benzinar care pufăia și troncanea de ziceai ca se afla in pragul ieșirii sale la pensie!

Da auzi finule nu găsești să dai și tu rabla asta pe un ev dedicat poienilor și verdetilor? Și într-adevăr avea în plan sa își ia un soi de tesla a mașinilor de tuns iarba.

Și mi-a arătat o mașină de tuns autopropulsată Ego Power LM 2135. Mie bineînțeles nu-mi răsuna a nimic cunoscut dar pe el, specificațiile și marca îi gâdileau orgoliul de mare grădinar. 56 de volți, încărcare rapidă și o autonomie de 1000 de metri pătrați, o lățime de lucru de 52 cm, coș de colectare 70 l, sistem de lame în formă de x, viteză de avans reglabilă de până la 1,4 m/s și ca să nu mai zic faruri cu led. Eu de colo, gata finule, Mercedesu e mic copil!

Razi cat vrei nașule zice el dar hai să îți mai arăt ce mai aveam pe listă! Voiam să îmi iau mai bine un robot care să taie iarba singur, programabil. Honda Miimo HRM40 EC Live îmi zice el denumirea, și mă cred deja un Star Wars cu denumirile astea de roboti.

Autonomie 400 de MP, 19 cm suprafața de lucru și funcții foarte deștepte programabile direct din aplicația de pe mobil. Funcția de cartografiere a terenului, tundere logică în linii drepte de 5 metri, întoarcerea autonomă la încărcare și reluarea tunderii gazonului din locul unde a rămas și alte lucruri inteligente din specificicariile sale o fac o alegere de luat în seamă. Are disponibile si mărimi de tăiere a gazonului variate care îți permit tunderea lui doar cu câțiva milimetrii permițând firelor subțiri și scurte rămase în urma să devină feritilizator.

Păi și tu ce mai faci finule dacă mașinile astea taie singure iarba? Păi tocmai asta e, să muncesc cat mai puțin și alături de tine sa ma bucur din plin!

Bogdan este numele iar finul meu are dreptate! Uneori menirea tehnologiei este să ne îmbunătățească viața prin simplificarea unor treburi pe care altfel le-am face în ore bune dedicate lucrului.

Cat despre tuns iarba, povestea este inspirată din fapte reale dar adevărul, lăsând la o parte micile mașinării pe acumulatori, finul care într-adevăr cunoaște câte ceva despre grădinărit mi-a mărturisit ca cele mai importante caracteristici ale unei astfel de mașinării ar ține foarte mult de manevrabilitatea sa, puterea motorului, calitatea lamelor și precizia acestora de tăiere. Și aș adăuga eu, să ținem cont de nevoile reale și să cumpărăm ceva care să ne ajute cu adevărat pe parcela noastră fără a vrea să tundem cu adevărat și gazonul de pe stadionul finalei cupei campionilor la fotbal!

short tech news se încheie la firul ierbii! Pe curând!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *