S5 Ep. 6 Apple Iphone 15 și 15 PRO

Așadar, repet întrebarea pusă in episodul anterior, numărul 15 este in fapt un 13 ghinionist?

Noua strategie Apple pentru lansarea noilor IPhone-uri a devenit clară. Începând cu iPhone 12, variantele Pro primesc tot ce e mai nou iar cele simple primesc dotările seriilor pro de anul trecut. Așa s-a întâmplat și cu 13, 14 si acum cu 15. Doar ca mi-ar fi plăcut să văd păstrarea obiceiului de a pune același procesor pe toate variantele asa cum o făcea odinioară gigantul american. Dar na, ale lor procesoare au depășit de ceva timp un standard ridicat de calitate si viteza in comparatie cu competitorii lor si au decis sa o lase mai moale cu bunătățurile pentru toată lumea.

Iar din perspectiva asta consider ca iPhone 15 este cel care a primit tricoul cu numărul ghinionist 13. A? Parca ai zis ca variantele simple primesc de la cele anterioare. Da si asa este! Noua serie primește procesorul ce echipează iphone 14 pro, daaar, iphone 14 pro a primit un A16 care este in fapt un Bionic A15 usor modificat venit de le seriile 13 si care nu oferă un plus de viteza mai mare de 10%.

Nu înțelege gresit. iPhone 15, are totusi mai multe diferențe fata de generația anterioară dar bineînțeles saltul nu este unul atât de important in beneficiile aduse utilizatorului final. Într-adevăr, avem dynamic island default, usb-c, buton ce înlocuiește trigerul de silent mode si un senzor nou pe camera principală. Însă, usb-c ul este varianta 2, oferind viteze de transfer mici precum cele pentru muritorii de rand cu telefoane entry-mid level, iar dynamic islandul si senzorul de pe camere sunt aduse de pe iPhone 14 pro, bineînțeles impreuna cu procesorul A16.

Iar aici trag concluzia in legătura cu variantele simple. Scurt pe doi: ia-ti iPhone 14 pro mai bine. Acum cu apariția noilor modele, care au evitat o scumpire preconizata in MASS media, cele vechi ar trebui sa se ieftinească, iar de banii unui iPhone 15, poti accesa un iPhone 14 pro care vine cu mai multe avantaje, mai ales pe partea de foto/video întrecând in importanță banalul port usb c, singurul plus notabil al sau.

[ …a se continua în varianta audio… ]

Cumpără BlendJet folosind codul short din linkul https://zen.ai/shorttechnews

#Iphone15, #iphone15pro, #iphone13, #bionica16, #bionica17

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space #blendjet

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *