S5 Ep. 2 Threads are Threats

5 Iulie, ziua când twitter a primit în sfârșit în ringul social media un adversar cu adevărat periculos. Threads by Instagram sau mai bine zis, răspunsul lui Meta, implicit lui Zuckeberg împotriva păsăroiului albastru din colivia lui Musk.

Păsăroi al cărui ciripit a cam suferit după preluarea de către magnatul american si impunerea de către acestea a unor noi reguli pe care comunitatea vasta de useri nu le-a înțeles rostul. Mai mult decât atât multe dintre promisiunile de democratizare si liberalizare a libertății de exprimare si de prins unicorni prin toate hashtagurile sale, nu s-au materializat ci dimpotrivă s-au transformat in adevărate strategii de monetizare a platformei. Gen limitarea pentru conturile simple la numărul de vizualizări ale postărilor.

Echipa Meta, a simțit rost de sânge proaspăt si ca un veritabil rechin a decis să atace o categorie a aplicațiilor in care twitter era the one and only. A scos de la naftalina un proiect închis in beci care se voia a fi prin 2019 un fel de snapchat dar a eșuat lamentabil si l-a rebranduit si gândit pentru noua sa misiune. A aruncat un @ cu coada de șoricel pe un fond banal pentru a-si crea logo-ul, a mânjit cu o spoială neagră pe ici pe colo și a pus o interfață dedicată subiectelor scurte de tip text guvernate de hashtagurile si tag-urile deja celebre.

Cu mici deosebiri si bineînțeles cu funcționalități lipsă sau momentan le putem numii pe unele dintre ele disfuncționalități, threads este astăzi un fel de copie chinezească a unui pantof de marca, gen adidas si adibas. Iar comparația poate avea mai multe elemente in comun.

Spre exemplu ca atunci cand asiaticii menționați anterior crează clone de pe telefoanele americane, taiwaneze sau japoneze iar acestea au un succes nebun. Însă de cele mai multe ori dispozitivele sunt dedicate pieței lor interne, care însumează peste 1 miliard de posibili cumpărători. Asemeni Instagram care are peste 2 miliarde de utilizatori si care este in fapt platforma unde s-a lansat noua clona după twitter.

[ …a se continua în varianta audio… ]

Cumpără BlendJet folosind codul short din linkul https://zen.ai/shorttechnews

#x #twitter #threads #threats

bogdanmenci.ro | youtube | Spotif y | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space #blendjet

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *