S5 Ep. 19 Euclid

Euclid, matematicianul grec care a pus bazele geometriei tocmai din antichitate primește o misiune imposibilă, să cartografieze miliarde de galaxii. Bogdan Menci este numele iar tu te aflii la short tech news! Rămâi alături de mine si află cum în curând vom putea avea o hartă 3D a spațiului cosmic.

ESA, adică Agentia Spatiala Europeana a lansat pe data de 1 iulie 2023 telescopul Euclid! DIspozitivul ce poarta numele marelui matematician, are misiunea de a cartografia o buna parte din universul cunoscut până acum. 6 ani are la dispoziție Euclid pentru a ne face lumină în întunericul vastului cosmos.

Păi da, menirea sa specială nu este să ne facă ceva hărți ca pe waze și să știm dacă o luăm la dreapta si pe urma la stanga pentru a nimerii iesirea din grupul de galaxii Perseus. Adevăratul său scop pentru care a fost lansat de la Cape Canaveral in vârful unei rachete Falcon a celor de la Space X, a fost să ajungă în punctul Lagrange L2 si alaturi de fratii lui de suflet, celelalte doua telescoape James Webb si Gaia aflate pe aceeasi orbita de observare, să cuprindă cu lentilele sale ultra wide cât de multe planete, stele și galaxy pot încapea pe senzorii care adunati ofera detectorului cu care este echipat, o rezolutie de 600 de megapixeli.

[ …a se continua în varianta audio… ]

Cumpără BlendJet folosind codul short din linkul https://zen.ai/shorttechnews

#euclid #ESA

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space #blendjet

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *