S4 Ep. 44 Apple Vision Pro

Nu de puține ori, Apple a amânat intrarea alături concurență pe anumite categorii, lansând device-urile  așteptate de toată lumea atunci când au considerat ei că sunt pregătiți, iar aproape de fiecare dată au avut dreptate să facă așa, livrând mai mereu lucruri bine puse la punct, oferind experiențe mai bune chiar față de alți competitori aflați pe aceeași nișă de ani buni la rând.

Se întâmplă la fel cu recentul Apple Vision Pro. Primul Headset VR al producătorului californian, poposit în portofoliul său în cadrul evenimentului WWDC de pe 5 Iunie dedicat developerilor de aplicații dedicate IOS, MacOS, IPad os, Watch os si mai nou Vision Os. Dap, ultimul este numele sistemului de operare care va sta la baza operabilitatii  căștilor de realitate virtuală pe care cei din coopertino le vor pune la vânzare începând cu startul anului viitor.

Inginerii Apple au numit experiența pe care device-ul lor o oferă, spatial computing. Adică, o utilizare a funcțiilor pe care le oferă un PC, printr-o perspectivă spațială. Motorizat de două procesoare, respectiv de binecunoscutul M2 aflat si pe mac-urile producătorului dar și de unul nou denumit R1 dedicat procesării imaginilor și informațiilor captate de la camere și senzori, Apple Vision Pro rulează efectiv precum un calculator de sine stătător. 

Se pare că experiența de utilizare este una super imersiva cu rezolutii 4K pentru fiecare lentilă iar imaginile virtuale pe care utilizatorul le vede sunt foarte clar, ecranele fiind de fapt niste oled-uri. Controlul și accesarea programelor din sistemul de operare se face in modul cel mai simplu regăsit până acum pe o cască VR, alegi cu ajutorul privirii aplicația, funcția sau opțiunea dorită iar prin atingerea a două degete dai semnalul de pornire, un fel de click sau dublu click daca ai fi folosit mouse-ul.

Din demourile arătate, cele mai potrivite funcții de care te poți bucura momentan utilizând Apple Vision Pro mi se par cele multimedia, prin care poti urmării imagini sau filme la orice mărime doresti tu, fara sa se piardă calitatea. Poti de asemenea sa navighezi pe internet, să folosești mesageria si o chestie super interesantă este posibilitatea de a vizualiza direct in modul virtual, ecranul macbookului pe care lucrezi, beneficiind astfel de un ecran cât vrei tu de mare, ne mai limitându-te la cei 13, 15 sau 17 inchi.

Bogdan este numele meu iar Apple a pus un preț cam mare pe jucăria lor, de 3500 de dolari. Adevarul e, ca momentan diferența dintre cum se mișcă și ce oferă device-ul lor in comparație cu ceilalți, este destul de mare și poate justifica cumva valoarea acestuia. Dar îmi vine greu să cred că va reuși să popularizeze un tip de dispozitiv pe care lumea nu l-a acceptat nici la prețuri de 500 de dolari.

#apple #applevisionpro #vr 

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *