S4 Ep. 37 Google I/O 2023

Google a ținut zilele acestea primul sau eveniment important de anul acesta.

Vor îmbunătății interacțiunea cu Chatbotul marca proprie, Bard, pe care îl vor putea folosii de acum useri din peste 180 de tari si in peste 40 de limbi străine. Acesta va putea sa iti ofere ba răspunsuri simple, ba pe bază de imagini si mai mult decât atat îi vei putea cere să iti creeze un text bazat pe o imagine încărcată de tine.

Textele vor putea fi generate si in alte aplicatii google, cum ar fi gmail, unde vei putea crea un răspuns automat cu ajutorul asistentului artificial. Adică el compune, tu corectezi, adaptezi si apoi doar apeși butonul de send. De asemenea vor exista si capabilități de generare imagini iar asta pentru ca firma din California a început o colaborare cu cei de la adobe pentru unealta firefly, un fel de midjourney al creative cloudului.

Bineînțeles, google a scos tot ce a avut mai puternic la înaintare ca sa arate ca domnule, au si ei cu ce! Si sa nu piardă prea mult teren in fața vărului Bing, ruda sa îndepărtată de la Microsoft, aia care pe vremuri era cea urâțică și prostănacă, dar care acum s-a ajuns datorită prietenului ei ChatGpt.

O a doua direcție a prezentării din mountain view, s-a îndreptat către optimizarea noului sistem de operare Android 14 si a peste 50 de aplicatii google ale acestuia pentru utilizarea lor pe dispozitivele pliabile sau care au un ecran mai. De fapt inginerii software de la google s-au axat pe partea de multitasking, asa că dispozitivele cu Android vor beneficia de tranziții mai naturale între aplicatii sau ecrane diferite dar se va îmbunătății drastic si lucrul cu parti separate din display-ul dispozitivului, unde puteai controla mai multe programe in același timp. De asemenea noul sistem de operare are parte de asistenta de tipul inteligentei artificiale, cu ajutorul careia poti genera customizeri variate pentru lookul si feelingul interfeței vizuale.

Telefoanele google pixel 7a, pixel fold si pixel tablet au făcut parte de line-upul de hardware dedicat fanilor. Telefonul pliabil si tableta sunt doua produse care lipseau din gama Pixel si astfel, google intra si ei pe piata unor categorii unde deja exista niste competitori puternici. Toate vin echipate cu procesorul produs in house Tensor G2, iar androidul de le va guverna va oferii aceleași funcții tuturor si chiar si pe partea de camere lucrurile au fost imbunatatite, utilizându-se senzorii de lumina mai noi si mai Mari. Mari sunt si prețurile lor in comparatie cu restul pieței ptr ceea ce oferă. Dar asa am zis si de alți producatori si uite ca pana la urma s-au gasit si cumpărătorii de fiecare data.

Bogdan este numele meu si se pare ca google a lăsat câinii dezlegați si ceea ce anii trecuți doar părea o discuție tabu pana la apariția Chatbotului openAI, anul acesta s-a transformat intr-o lupta care pe care a modelelor de limbaj avansat trainuite acum de doua dintre cele mai mari companii tech. Pe de alta parte eu nu am menționat ca totusi sunay pachar, ceo-ul companiei americane, a anunțat si anumite politici in privința utilizării imaginilor generative. Spre exemplu bard, ar putea sa iti spună care din pozele rezultate din căutările tale au fost create cu AI. Nu stiu exact cat de eficientă va fi o astfel de funcție dar este un exemplu de la care se poate pleca spre a implementa contramăsurile necesare unei noi lumi ajutata de inteligenta artificiala lipsită momentan de un cod etic bine stabilit pentru crearea si utilizarea sa.

Multumesc de prezenta ta la Short tech News! Nu uita sa te abonezi iar pana data viitoare sa fie butonare!

#googleIO #bard

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

Pentru colaborări vă aștept cu mail la bogdan.menci@gmail.com

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *