S4 Ep. 28 Tetris

Bine te-am regăsit pe undele fm si vreau sa-ti verific memoria:

Ti-ai dat seama unde ai mai auzit aceasta melodie? Dacă nu ti-ai adus încă aminte de cel mai popular joc video al anilor 90, iti spun că frântură de cântec rusesc, reprezintă tema audio al celebrului Tetris!

Sau strestris! Ah Doamne cât de mult mă enervau formele acelea căzătoare din cerul ecranului, parcă trimise special să ne pedepsească timpul pierdut in fața jocului.

Cele 7 piese, fiecare cu forma unei litere si parcă realizate din cărămizi, trebuiau să completeze câte un rând perfect pentru ca acesta din urmă să dispară pentru a face loc mai multor piese si unui scor cât mai mare!

O luptă interminabilă cu propriul punctaj și cu propria dibăcie în a rezolva secundă cu secundă puzzle-ul ingineresc a construcției cărămidă cu cărămidă, sau chirpic cu chirpic. Fiecare aveam dreptul să ne imaginăm felul in care arătau acele pătrățele ale formelor mișcătoare.

Cu peste 200 se milioane de copii vândute de la lansarea sa oficială pe plan internațional la finalul anilor 80, creația rusului Alexey Pajitnov, ascunde o poveste foarte interesantă despre cum a reușit TETRIS să ajungă și in mâinile jucatorilor dinafara uniunii sovietice.

Cei de la Apple TV plus au realizat pentru platforma lor de streaming o ecranizare inspirata tocmai din parcursul pe care titlul arhicunoscut l-a avut pentru a fi cunoscut de toată lumea.

Tetris, este filmul lansat acum o săptămână și care-l are in rolul principal pe actorul Taron Egerton (cunoscut pentru aparițiile din cele doua parti Kingsman dar și pentru cea din filmul biografic Elton John, care i-a adus un glob de aur). De data aceasta interpretează rolul unui om de afaceri din industria de gaming care se lupta cu concurenta dar și cu regimul rusesc pentru a câștiga drepturile de licență asupra jocului. Si așa cum s-a întâmplat in viața reală lupta pentru licențiere a fost una aprigă și câștigată inițial de ATARI dar care pana la urma cei de la Nintendo au reușit să devină cei cu drepturi depline asupra sa.

Si asa TETRIS, la începutul anilor 90 ajunsese pe celebra consola mobila Nintendo gameboy si sa devină unul dintre cele mai vândute jocuri din lume.

Eee noi aici in estul roșu al continentului ne-am bucurat de celebrul joc pe trăsnăile de brick Game care veneau preinstalate cu 9999 de jocuri. Majoritatea cu grafica derivată din TETris.

Care după parerea mea este unul dintre putinele jocuri inteligente ale erei moderne, căruia nu i-a trebuit eroi cu puteri speciale sau o grafica ce sa te dea pe spate ci doar un concept simplu care sa-ti pună mintea si atenția la contribuție cu fiecare așezare. Jocul se poate gasi si in Appstore sau google play.
Te-ai aflat la Short tech news! Multumesc de prezenta și ramai in continuare pe aceeași frecventa! Pana data viitoare sa fie butonare! Pe curând!

#Tetris #gameboy

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

Pentru colaborări vă aștept cu mail la bogdan.menci@gmail.com

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *