S6 Ep. 9 Neuralink

În curând o să deschidem tik tok-ul sau Instagramul cu ajutorul unui gând! Ar fi bine ca mai apoi, în funcție de cei de pe lângă tine să fii atent la ce îți dorești să dai like sau share!

Ahaaa te-am prins! Zise ea după ce gândul meu a transmis involuntar aplicației să deschidă imaginea cu cea mai despuiată domnișoară din feed. Ce să fac dacă ochiului îi place și cipul cere!

Ce? Nu era cu inima?! Păi inima nu a pățit nimic dar gândul te poate băga în belea pentru că… gata s-a înfăptuit miracolul și pofta lui Elon Musk.

Din 2016, momentul de naștere a Neuralink și până în ziua de azi, scopul declarat a acestui proiect marca Elon Musk, a fost de a ajuta pe cei care suferă de paralizie și pe care i-ar putea ajuta un cip implatat in cortexul cerebral. Aceștia ar putea controla cu puterea minții diverse device-uri inteligente precum tablete, laptopuri sau telefoane.

Dispozitivul în cauză este format dintr-un cip de care este atașată o fișă cu peste 1000 de conductori superfini flexibili. Acesta se implantează cu ajutorul unui roboțel chirurgical pentru a putea fi plantat cât mai eficient și sigur din punct de vedere medical.

În 2021 Neuralink a demonstrat capacitățile device-ului său cu ajutorul unei maimuțe ce reușea să joace Pong. Un joc pe calculator utilizând implantul respectiv. Și chiar de-a lungul timpului au existat suspiciuni ale unor rele tratamente asupra animalelor folosite în teste dar în mai 2023 compania primește aprobarea FDA pentru probele clinice pe oameni. Iar în septembrie Neuralink lansa PRIME, primul program de înrolare dedicat persoanelor cu probleme severe de tip paralizie. Și iaca, lăudărosul Musk, a anunțat pe platforma de socializare X, că Neuralink a reușit să implanteze primul cip într-un pacient uman și că acesta se recuperează bine și că sunt semne promițătoare de activitate neurală.

Bineînțeles nici ei nu știu sigur ce va putea și ce nu, să facă noul pacient. Mai ales că unul dintre obiectivele pe termen lung ale Neuralink ar fi să poată restaura vederea și chiar mobilitatea. Însă, momentan se speră ca măcar cursorul unui mouse să fie mișcat în interiorul unui program dedicat.

Pasul acesta de a controla dispozitivele wireless ar însemna totuși ceva important, mai ales ca se încearcă cu un dispozitiv mai performant decât cele din alte încercări similare ale altora de până acum. Așa cum Musk explică într-un interviu, totul stă în puterea de transmitere a datelor care sunt responsabile acțiunile Individului.

Bineînțeles dacă vei intra pe fostul twitter și vei accesa postarea lui Elon, vei vedea și un șir interminabil de caterincă și profeții apocaliptice!

Este începutul sfârșitului! Ne implantează cu adevărat cipuri și o să ne controleze cum vor ei! S-a terminat cu libertatea noastră!!! Or să existe oameni cu superinteligenta și ca asta ar fi ca și cum am mușcă iar din mărul cunoașterii și șarpele iadului ne-ar condamna pe toți.

Ei bine Bogdan am fost eu prezentând Short Tech News. Tu rămâi conectat la viața și la această frecvență asta pana vei reuși să te conectezi chiar și la frigiderul din bucătărie din care să faci să-ți aducă robotelul de curățenie o bere și un sandwich.

Te las cu o mică parte din melodia cu globul de cristal a lui Vlad Dobrescu.

Oare așa va fi?

Muzica maestre

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *