Samsung Galaxy unpack, evenimentul de prezentare a celor mai noi telefoane din gama Galaxy a celor de la Samsung a avut loc zilele trecute și a scos la iveală câteva funcții foarte interesante pe care asiaticii le-au implementat cu ajutorul inteligentei artificiale.
Ești la short tech news și ramai în următoarele 2-3 minute pentru a afla informații despre cele mai noi dispozitive ale gigantului sud coreean.
Ei bine ca de obicei line-up-ul celor de la Samsung a cuprins 3 modele. Galaxy s24, S24 plus și Galaxy s24 ultra. Cea mai evidentă diferență dintre ele fiind dimensiunea, începând cu cel mai mic de 6,1 inchi, continuând cu mijlociul 6,7 și la cel mai mare și mai tare din parcare 6,8 inchi. A da este cel mai tare pentru ca body-ul variantei ultra este realizat din Titan și are o rezistență și mai mare față de aluminiul cu care sunt dotate celelalte două modele. Pe lângă materialele folosite, noua formă mai dreptunghiulară pe margini ale S24 și s24+, fac noile modele de la Samsung să semene izbitor de mult cu cele de la Apple cu excepția bineînțeles a pozițiilor pe care le au camerele.
Ecranele, pe toate trei sunt amoleduri dinamic 2x cu rezoluții qhd pe cele mari și fhd plus pe cel mic, însă cu o luminozitate de 2600 de niti și 120 de hz rata de refresh adaptiva începând de la 1 hz. Display-uri protejate de cea mai nouă sticlă corning gorilla armour.
Procesor snapdragon 8 gen 3 pe varianta ultra și exynos 2400 pe celelalte. Camerele au rămas cumva aceleași de anul trecut. 4 lentile pe Galaxy s24 ultra printre care cea principală wide de 200 de mpx și 3 pe s24 și s24 plus în care a rămas de bază senzorul de 50 de mpx. Zoomul nu mai este 10x optic ca anul trecut ci a scăzut la 5x însă camera tele a căpătat de 5 ori mai mulți pixeli.
Eeee, după atâtea specificații tehnice iaca vine și vorba despre inteligența artificială. Galaxy AI cum îi zic coreenii. De fapt soluțiile lor sunt integrate cu ajutorul celor de la Google, până și steluțele care apar ca un semn ce anunță opțiunile disponibile seamănă cu cele folosite de chat botul bard sau pe Google pixel. Circle to search este o funcție ce îți permite să cauți pe internet foarte rapid doar cu ajutorul selectării simple a unui obiect dintr-o imagine, fie ea chiar și dintr-un videoclip. Live translate, îți traduce în timp real ori mesajele text ori convorbirile telefonice, însă momentan sunt doar câteva limbi disponibile și cred eu ca o să fie mai potrivită după ce AI-ul o să se antreneze mai bine. Note asist este funcția care îți face un rezumat rapid al unui text de oriunde provine el. Partea de fotografie este cea care beneficiază de talentele artistice ale inteligenței artificiale. Pe lângă ajustarea automată a calităților imaginilor, îți va permite să manipulezi obiectele selectate din fotografie și să generezi automat conținut nou în locul acestora. Pe lângă asta, pe partea de filmare photo asist poate încetinii clipurile de la 60 la 120 de FPS-usri adăugând cadrele suplimentare necesare prin generarea lor de către AI.
Eee Samsung a venit cu ceva noutăți și sunt curios dacă funcțiile acestea noi de AI, vor fi de ajuns pentru a convinge lumea să își facă upgrade de la modelele deja deținute. Bogdan sunt și consider la short tech news ca poate fi un început bunicel pentru Samsung cu Galaxy AI chiar dacă mai ai ceva de polisat la ele.
Îți mulțumesc de prezență și până data viitoare să fie butonare! Sau generare!
bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts
Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci
podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space
Podcast: Play in new window | Download