S6 Ep. 49 Summer Game Fest (p1)

Festival de lansări ce a început pe 7 iunie și a ținut aproape 4 zile și în care noi, generația născută cu joystickul în mână ne-am putut minuna la viitoarele titluri șmechere, nici nu știu dacă tinerii din ziua de azi mai folosesc acest cuvânt. Însă, ideea e ca în cadrul acestui show, studiourile de la cele mai mici și până la cele mai mari, au primit o șansă bună ca să arate ce pregatesc ele mai bun pentru viitor.

Evenimentul a cuprins mai multe categorii de lansări precum Day of the Devs, unde developerii independenți au prezentat 21 de joculete fără pretenții de triple A dar care pot reprezenta alternative diferite față de restul industriei. Jocuri precum karma the dark world, petal runner sau koira sunt printre cele care au meritat sa prinda din atenția publicului.

Future of play este o altă parte a marelui eveniment de la începutul verii în care sunt prezentate mai multe jocuri dedicate însă celor care doresc titluri inspirate din genul anime. Reka, slay the princess, pshychroma și altele au primit timpul lor de vizionare. Mult dintre ele sunt disponibile deja pe steam.

Au mai fost categorii dedicate creatorilor de sex feminin care au adus în atenție jocuri create de studiouri conduse de femei printre care: Phoenix springs, abis X zero sau lost twins 2.

De asemenea Latin American Games Showcase a anunțat peste 70 de titluri create din zona respectivă. Printre care bineînțeles nu putea să lipsească unul cu eroi specifici zonei, Mariachi Legends.

A existat până si lansări dedicate persoanelor cu dizabilități. The Access-Ability Summer Showcase a reprezentat locul unde gammeri cu anumite dizabilități se pot bucura ca primesc și ei lansări faine de jocuri pe care le pot duce la bun sfârșit într-un mod ușor accesibil lor. Perypheric synthetic spre exemplu este un joc ce se poate termina folosind doar partea audio, fiind astfel accesibil în special jucătorilor fără vedere.
Guerrila collective reprezintă si ea o parte de festival în care jocurile indie sunt scoase în fața! Un trend important apărut acum ceva ani și care a acaparat o bună parte din jucătorii care nu căutau ceva bombastic ci doar ceva fantastic. Wrekless and yooka sau disco samurai, Cataclismo și neon blood reprezintă doar câteva dintre aceste titluri.

Ei și au fost bineînțeles și evenimentele principale ale Festivlaului de 4 zile. În care, future games show, Xbox Games Showcase PC gaming show și Ubisoft forward au reprezentat momentele cheie în care jocurile cele mai importante au fost prezentate!

La short tech news vom vorbi într-un episod ulterior despre acestea! Am zis ca aar fi fain să auziți cum aceste evenimente sunt într-adevăr realizate cu mare interes și cat de complexă a devenit această industrie de gaming. Apoi e vară și de ce să nu ne bucurăm mai mult de jocuri! Până data viitoare să fie jucare!

Pe curând!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *