S6 Ep. 46 Huawei Matebook Pro 2024

Eiii… și cum Huawei fusese banat în unele privințe ce țin de relațiile comerciale cu America, spre exemplu folosirea sistemului de operare android sau procesoare 5G, și-au regândit de-a lungul timpului strategia legată de vânzarea de electronice către piața de consumer. Așa a luat avânt divizia de laptopuri pe care Huawei o lansase în 2016, adică cu 3 ani înainte de marea schismă, și pe care chinezii nu o aveau în focus având în vedere poziția de top de pe piața de telefoane mobile pe care o câștigase recent.

Și au zis în felul acesta: păi dacă Apple au reușit să creeze un ecosistem al lor, acum e momentul să realizăm și noi ceva similar mai ales ca nu mai avem ce pierde.

Așa ca au făcut din laptopurile lor, deviceuri foarte bune preț calitate care se puteau conecta foarte ușor cu telefoanele sau tabletele lor.

Recunosc și eu am un matebook de 14 inchi din 2022 pe care chiar înregistrez aceste rubrici și trebuie să recunosc ca sunt foarte multumit pentru banii pe care i-am dat pe el. Dar cei de la Huawei nu au doar o divizie dedicată plajei de prețuri cuprinsă între 3000 și 4000 de lei, ci au și serii mai pentru bogați. Cu materiale și mai premium și cu procesoare mult mai puternice.

Așadar matebook x pro, a văzut zilele acestea răsăritul său în shop-ul de pe site-ul huawei consumer din România alături de tableta cu care vine in pachetul promoțional de lansare Huawei MatePad S 11,5 inchi .

Însă discuția despre tableta nu își are rostul ea fiind pur și simplu o altă tabletă cu android… în fine, momentan laptopul este cel pe care l-am văzut promovat de youtuberi din afara țării cu multe laude, doar ca era modelul motorizat de varianta 9 ultra a celor de la Intel iar noi, momentan avem disponibil pentru regiunea noastră varianta cu procesorul Intel core ultra 7. Chiar și ptr chinezi suntem o piață neinteresantă :)))

Așadar de aici pornim, de la acest procesor, care face parte din ultima serie lansată în ultimul trimestru al anului trecut de echipa albastră. Intel core ultra 7 155H, alături de soluția grafică integrată IntelArc, plus 16 gb de RAM și 1 tb stocare nvme. O configurație foarte actuală și capabilă să îți ducă la bun sfârșit majoritatea lucrurile pe care vrei sa le faci cu el cu excepția sesiunilor de gaming solicitate.

Un Display 2k OLED flexibil cu tehnologia HUAWEI X-True™ de 14,2 inch, care are bineînțeles o rată de refresh de până la 120 hz și o gamă de culori ce acoperă toată gama Adobe RGB/P3/sRGB. A și e și touchscreen, nu pricep rostul acestei funcții la laptopurile Huawei având în vedere ca majoritatea lor nu sunt compatibile cu stylus.

În schimb, corpul său din aliminiu îl face foarte ușor de doar 980 g iar designul său este unul subțire de 13,5 mm. Iar datorită acestei grosimi nu vor exista porturi hdmi sau USB-uri de tip A ci doar 2 porturi Thunderbolt 4 și 1 un USB tip C.

Suportul tactil pentru touchpadul imens întins până la marginea laptopului are multi-touch și HUAWEI Free Touch.

Așadar, produsul se simte foarte premium, așa cum au fost apreciate și predecesoarele anilor trecuți. Mai ales dacă ai în vedere să folosești și un telefon sau tabletă Huawei vei avea șansa de a avea o interconectivitate productivă între deviceuri.

Însă, acum în acest episod de short tech news, deși am apreciat din totdeauna calitatea produselor Huawei trebuie să avem în vedere și prețul cerut de aceștia aproape 9000-10000 de lei pe un device a cărui configurație o putem regasii și în jurul a 5000-6000 de la concurenți gen Asus. Bineînțeles poate nu vor fi finisajele atât de perfecționist sculptate dar în realitate, partea hardware care îți dă performanțele de care ai nevoie pentru taskurile tale, indiferent ca îl iei pe cel de 6000 de lei sau pe acesta de 10000 nu te aștepta la performanțe de gaming sau editare video stelare! Probabil le poți face pe amândouă într-o oarecare măsură, dar device-ul nu este dedicat unui flow intens de astfel de sarcini. Pentru așa ceva ar fi nevoie totuși de o placă video dedicată.

Și mai e o mică problemă… la computex zilele acestea tocmai s-au lansat alte noi procesoare dedicate AI. Așadar cumva, acest mega subțire, mega ușor, mega premium laptop a ratat adaugea noilor opțiuni din noul trend cel cu inteligența artificială.

Despre noutăți de-a computex vorbim în episodul următori! Până data viitoare să fie butonare! Pe curând!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *