S6 Ep. 45 F1 24

F1 24 este varianta de joc pe care cei de la electronic arts ți-o propune pentru a încerca să vezi dacă ai ce îți trebuie să fii campion de formula 1.

Chiar dacă anul trecut cei de la EA au pierdut licența pentru a utiliza denumirea FIFA pentru cel mai popular joc sportiv al lor, aceștia se pare ca mai detin totuși în portofoliu destul de multe denumiri celebre ale competițiilor populare din lume.

Iar licența pentru a utiliza înscrisurile și tot ce ține de imaginea formula 1 au venit la pachet odată cu achiziționarea de către electronic art al studioului Codemasters, în 2018. Studiou specializat pe titlurile de racing, tot din mâna lor au ieșit din garajul digital și alte serii celebre printre gameri printre care World rally championship sau Grid.

Cat de spre cel mai nou joc cu carturi acesta tocmai s-a lansat pe 31 mai. La o săptămână înainte de marele premiu din Canada. A noua etapă din marele circ se va ține pe circuitul Gilles-Villeneuve, circuit redat fidel în joc la fel ca și celelalte 23.

De fapt grafica este destul de impresionantă, monopolurilor par fidel copiate și dacă vei încerca pe o platformă next gen care să poată duce detaliile și reflexiile la maxim, te vei bucura de un foto realism impresionant.

Vei avea șansa să te bucuri de imaginile superbe ale monoposturilor precum Mercedes W15, Ferrari SF-24 sau McLaren MCL38. Bineînțeles vei putea să îți alegi și unul dintre cei 20 de piloți care se întrec în prezent campionat. O vei putea face chiar într-un mod de carieră unde vei avea șansa să semnezi contracte, să îți personalizezi infarisarea și bineînțeles să te bați la titlu cu toate armele de cat dispun și concurenții reali.

Dacă vrei să îți clădești cariera de la zero vei putea începe chiar din F2, unde și acolo tot campionatul cu circuite, mașini și echipe sunt disponibile pentru a le încerca.

Cat despre cum se conduce o mașină de formula 1, paaaaiii… se pare ca anul acesta cei de la EA au decis sa porteze sistemul de simulare de pe WRC, însă se pare ca mulți dintr jucătorii fani ai seriei se declară nemulțumiți de schimbările implementate, unii experți de curse chiar reclamând controlul inexact al monoposturilor. Chiar și așa în joc ai opțiuni disponibile pentru fiecare parte esențială a mașinii pentru a o seta în funcție de circuitul și condițiile meteo din ziua cursei. Există chiar și site-uri ce oferă articole cu setările ideal dedicate fiecărei curse.

Clar vor fii update-uri ce vor rezolva problemele din prima zi de lansare, dar știi cum e, dacă ratezi din prima ceva, sigur apar vocile care vor îndemna la a nu mai da banii pe ultimul titlu. Acum să fim sinceri, și în cazul fotbalului, baschetului și al oricărui joc de echipă, producătorii s-au mulțumit de foarte multe ori să nu schimbe lucruri esențiale ci au adus mai degrabă actualizări în rândul echipelor și unul două moduri ușor schimbate de joc.

Așa se întâmplă și cu f1 24 care nu are într-adevăr un salt fantastic față de predecesorul său, dar dacă ești fan f1 și ai vrut de mult să te arunci și tu în luptă pentru titlu atunci de ce să nu începi cu cel mai nou. Dacă te țin buzunarele de ceva sute bune de euro atunci poți adăuga și ceva volane profii de sim racing precum Cube Controls CSX-3, Grid MPX sau Leoxz XF1.

Ideal ar fii și un display imens curbat de măcar 100 de cm în diagonală

Jocul F1 este disponibil pentru PC dar și pentru consolele Xbox și PlayStation indiferent dacă vb de noile modele sau cele anterioare.

Noi punem frâna aici și îți spun mulțumesc de prezența ta pe circuitul short tech news! Până data viitoare să fie jucare! Pe curând!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *