Mno, a coloniza Luna ghici ce, nu mai este așa mare fâs dar a deveni Marțian este noul vis spațial al tuturor. Păi să începem să o colonizăm zic atunci!
Dar stai! Înainte de a ajunge acolo este și normal să gândim un sistem viabil de susținere a vieții.
“Mars Innovation Challenge” este un concurs internațional organizat în statele unite ale Americii și gândit să adune idei inovative dar si fezabile în privința tehnologiilor implementate pe Marte.
Și cei de la constanta100.ro au anunțat zilele trecut cum o echipă formată din elevi ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța și de la American International School din București, împreună cu profesorul lor coordonator ne-au reprezentat cu brio la acest eveniment.
Dust to bloom se numește proiectul realizat de tinerii liceeni și a câștigat premiul cel mare de 2400 de dolari. El presupune realizarea unei facilități autonome care să asigure producția de hrană și apă pentru locuitorii planetei.
Concursul a fost organizat de asociația non profit Explore Marș a cărei misiune este de a căuta cele mai bune soluții pentru o posibilă misiune de a instala o bază umană pe planeta Marte. Deja de 10 ani aceasta se implică în conferințe de specialite alături de comunitatea științifică din domeniul aerospațial și vor să reușească până în 2030 să abia deja un portofoliu serios de proiecte cu șanse realiste de a fi implementate într-o misiune viitoare posibilă.
Alături de ei sunt implicați și cei de la janets planet o altă comunitate importantă de astrofizicieni din America dar și cei de la Thrive on Mars care au creat un soi de joc de tipul rpg spațial, care simulează funcționarea unei colonii umane pe Marte din toate punctele de vedere, social, tehnologic dar și economic, simulând o economie reală prin sistemul de blockchain integrat în joc.
Juriul a fost format din oameni importanți de la NASA, printre care membrii ai proiectului Artemis, care va duce în viitorul apropiat oameni pe luna.
Criteriile cele mai importante sunt luate din obiectivele pe care ONU le are mereu în focus atunci când vine vorba de crea un mediu sustenabil vieții umane. Printre acestea se numără accesul la apă și curățenie, hrană și energie.
Se pare ca lucrarea echipei românești s-a potrivit cel mai bine cerințelor si în urmă cu câteva zile, au fost anunțați ca au câștigat marele marele premiu. La concurs au participat copii începând cu vârsta de 5 ani până la cea de 18, aceștia fiind bineînțeles împărțiți pe mai multe categorii și au existat echipe formate de pe tot mapamondul.
Bravo copii, națiunea este mândra de voi!
Aaadar ai fost la short tech news! Iar am aflat ca deja se lucrează la tehnologiile cele mai avansate din viitor pentru a susține o posibilă colonizare a altei planete! Mno, ne-am cam înmulțit și dam pe alături și ar fi bine câțiva dintre noi să ne mutăm pe marte și luna!
Zile frumoase să avem iar pana data viitoare să fie inovare pe curând!
bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts
Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci
podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space
Podcast: Play in new window | Download