S6 Ep. 34 E-ink Phones

Mna, ca tot suntem în săptămâna verde și tocmai ce a fost ziua pământului am zis să renunțăm la dispozitivele portabile cele mai luminoase, colorate, puternice și mai ales consumatoare de energie din mâinile noastre.

Și cum ardeam eu vremea pe youtube îmi apare un videoclip sponsorizat de cei de la Boox. Mai exact pentru boox palma. Dar ce este?!

Păi reclama ne spune ca e un soi de tabletă de maxim 6,13 inchi ce vine cu tehnologia e-ink in display-ul sau. Mie prima dată mi s-a părut un telefon dar cercetând mai în amănunt am observat ca acesta nu are functia de gsm .dar pe care se pot instala anumite aplicații dedicate din google appstore. În principiu este un e-reader alb negru, pe care îl poți folosii în loc de telefon mobil.

Acum este la moda să căutăm lucruri care să nu ne distragă atât de mult atenția și să încercăm evitarea aplicațiilor care ne fac neproductivi. Pe boox palma poți face bine 3 lucruri, să citești cărți, ptr ca de fapt la baza el este un ebook reader, să asculți podcasturi de pe Spotify sau alte aplicații de genul și să cauți informații pe internet.

Păi doar atât?! Păi da… pentru ca uite, încearcă să citești o carte pe smartphoneul tau, pe lângă faptul ca vei face pauze lungi și dese să vezi ce se mai întâmplă în social media, te vor jena și ochii după lungi sesiuni de citire. Numai zic de bateria pe care trebuie să o ții mereu sub observație.

Ei bine la dispozitivele de genul e paper, focusul tău rămâne pe activitatea de citit. Iar până acum am tot fost învățați cu ebook readere cu dimensiuni mai de tabletă și nu de telefon. Oricum acest

Telefon, cu ghilimele de rigoare are și el ceva specificații de luat în seamă:

Memorie Stocare 128 gb și 6 gb memorie RAM 6. Procesor octo-core plus un gpu special creat. Display hd luminat cu 300 de pixeli per inchi, conectivitate wifi și bluetooth, camera de 16 megapixeli, USB tip C și chiar android 11. Asadar, nu e chiar de lepădat, din punct de vedere tehnic și având forma compactă boox palma poate fi varianta potrivită pentru cei care vor un e book reader care să încapă lejer în buzunar.

Ca și competitor direct există ceva similar de la Hisense 9A pro care are integrat si modulul de celular. In rest dispozitivele sunt cam identice, prețul fiind ceea ce le desparte, acesta din urmă costand 500 de dolari, aproape dublu față boox palma.

Bogdan este numele meu iar în direcția aceasta a formatului cat un telefon ebook readerul se găsesc foarte puține. Și, eu aș vota pentru un viitor unde am putea lăsa acasă așa-zisele flagshipuri cu ecrane amoled, putere de calcul imensă și capabilități de fotografiere și filmare ieșite din comun pentru un dispozitiv care să mă facă să simt ca țin o pagină de carte în mână și nu un ecran pe care la câteva atingeri distanță se află drogul zilelor noastre, rețelele de socializare.

Mulțumesc de prezență la short tech News! Sper ca ai aflat și azi despre ceva fain din lumea tehnologiei! Până data viitoare să fie butonare! Pe curând!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *