Space Solar, compania britanică cu sediul în oxfordshire, a demonstrat recent printr-un test desfășurat la Queens university din belfast cum sistemul lor de energie solară reușește să furnizeze electricitate cât să țină aprins un panou cu litere luminoase.
Momentat a fost la nivelul de teste pe pamant dar in curand o va face la alt nivel pentru ca energia solară pe care ei vor vrea s-o transforme in kw-atul nostru de toate zilele va fi captata direct din spațiu. Mai exact de la sistemul lor cassiopeiA, care va fi poziționat pe orbita terestră la aproximativ 35 de mii de km distanță de pământ. Acesta va fi format din oglinzi și panouri solare care au 60000 de straturi. Sistemul va capta energia solară și o va transmite sub formă de unde radio spre un receptor aflat pe pământ.
Doar că micuțul satelit care va devenii o fermă spațială de colectare a energiei solare, are dimensiuni si greutăți ușor agabaritice și va trebui să ia autorizație de drum. Glumesc, nu-i va trebui nici rovinietă, dar vor fi necesare cam 60 de drumuri pe care cei de la Space Solar vrea să le facă prin intermediul SpaceX, cu cele mai mari rachete spatiale, Starship. Acestea vor trebui să încarce piese care în total vor cântării 2000 de tone care vor face parte din sistemul de 1,7 km.
Panourile solare folosite din spațiu vor capta de 13 ori mai multă energie decât cele de pe pământ și nu vor mai fi condiționate de vreme și de faptul că e zi sau noapte. Compania Britanica se laudă că până în 2030 vor fi capbili să transporte energie către pământ necesară alimentării a peste 1 milion de case.
Cum transportul spațial s-a ieftinit, iar acest nou tip de satelit poate transmite oriunde undele sale radio, și cu o creștere a consumului electric din ce in ce mai mare la nivel global, internațional și-au mai arătat interesul de a investii într-o astfel de tehnologii, statele unite ale americii, uniunea european, china și japonia.
In curand nu ne vom mai pune noi panourile solare pe case ci doar o antena radio mai eficienta si cand avem nevoie de curent, mutam frecventa de pe FM din Mhz in Kw.
A fost short tech news si se pare ca spatiul, cel putin zona orbitală, a devenit o zona atractivă pentru investitiile diverse, precum cele in electricitate, medicamente sau internet. Maine poimaine se naste imobiliarespatiale.com prin care se vor vinde birouri de inchiriat pentru megacorporatii.
Multumesc de prezenta! Pana data viitoare, mai cumpatare la curent ca e scump tare! Pe curand!
bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts
Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci
podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space
Podcast: Play in new window | Download