S6 Ep. 17 MWC 2024

La Barcelona! Nu, nu mai joacă messi, dar joacă Xiaomi, Lenovo, cei de la Oppo și chiar mulți alți producători de renume de gadgeturi și dispozitive mobile.

Cu Ce surprize au venit aceștia la MOBILE WORLD CONGRESS de la Barcelona afli imediat dacă rămâi în următoarele minute la short tech news.

Xiaomi, și-a lansat global și noile flagshipuri Xiaomi 14 si 14 ultra dar și noua tabletă care se vrea competitorul direct al iPad-ului, Xiaomi pad 6s pro și care are sub capotă noul Snapdragon 8 gen 2, 6 difuzoare dolby atmos si multe funcții AI. A adus in lumina reflectoarelor și Watch S3-ul, care-ti va permite sa schimbi marginea ceasului cu peste 180 de alte variante colorate. Marele producător chinez a fost prezent cu multe alte gadgeturi și a profitat de ocazie pentru a-și împlini noua filozofie “Human x Car x Home”. Un concept de ecosistem care unește toate dispozitivele Xiaomi și este ajutat de sistemul lor de operare HyperOS care oferă integrări a peste 200 de categorii de produs.

Ecosistem care și-a completat în sfârșit portofoliul cu … o mașina electrică! Acest prim EV al chinezilor se numește Xiaomi SU7 și integrează o baterie de tip CTB care promite autonomie de până la 800 de km. Compania a folosit în premieră și Xiaomi Die-Casting, un nou tip turnare a aliajului care dă forma componentelor metalice ale mașinii. Mașina este echipată cu 12 camere și senzori exteriori care vor permite mașinii să vadă și să anticipeze totul in jurul său pavând drumul spre conducerea autonomă in zonele unde va fi disponibilă. Nu duce lipsă nici de putere, aspectul său fiind vizibil inspirat din modele sport celebre precum McLaren sau Ferrari, atingând suta de km in 2,78 de secunde.

Oppo și-a etalat noua pereche de ochelari Air Glass 3 care aduc la funcționalități cu ray ban-urile celor de la Meta. Vei putea accesa muzica, vei putea prelua apeluri audio și vei putea vedea anumite notificări. Tot din gașca celor de la oppo, oneplus și-a lansat al doilea smartwatch, oneplus watch 2. Noutatea acestuia stă în autonomia de peste 100 de ore promise și de noua arhitectura cu două cipuri din interiorul său, unul pentru taskuri mai dificile care rulează wear os și altul pentru taskurile banale. Iar pentru autonomia și funcțiile acestea vei plătii mai puțin decât in cazul competitorilor.

Lenovo, pe lângă reîmprospătarea seriei thinkpad a adus un prototip de laptop transparent. 17,3 inchi are dimensiunea ecranului prin care poți vedea în funcție de luminozitatea sa. Display-ul micro led permite până la o transparență de 55 la sută cu pixelii stinși.

Motorola a adus la congresul din Barcelona un telefon care se îndoaie după mâna noastră. Ecranul flexibil îi permite să se flexeze și momentan pentru a putea sta pe încheietura noastră trebuie să deții în bandă magnetică. Tot un soi de prototip este și telefonul celor de la infinix, e-color shift care are spatele realizat dintr-un panel e-ink și a cărui culoare o poți schimba in totalitate.

Cei de la nothing au prezentat și un viitor telefon de buget care se va alătura modelelor nothing phone și se va intitula 2A și care va păstra designul nonconformist cu spate transparent și gliphuri luminoase.

Cei de la Google au fost și ei prezenți cu noutăți despre asistentul bazat pe inteligența artificială, gemini și cu alte noutăți cu privire la aplicațiile și sistemul de operare Android.

Cam acestea au fost câteva dintre noutățile de final de iarnă a producătorilor aflați la Mobile world congres. Iaca vine primăvara și sunt tare curios ce noutăți voi mai reuși să aduc la short tech news! Vă mulțumesc de prezența’! Rămâneți pe frecvența’ pe curând!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *