S6 Ep. 14 Skull and Bones

Skull and bones, pe traducere locală, cranii și oase, se vrea a fi titlul cel mai nou al celor de la Ubisoft. Bogdan este numele meu și rămâi alături de mine la short tech news pentru a vedea cum poți fi pirat de la bordul propriei tastaturi.

Jocul celor de la Ubisoft a fost anunțat pentru prima dată prin 2017 la răposata conferința a jocurilor E3. Dar se pare că dezvoltarea sa a început undeva în 2013 cu gândul inițial să fie doar un dlc pentru hitul vremii de atunci Assassin’s Creed Black Flag. 11 ani mai târziu, trecut prin multe schimbări, pe 16 februarie anul acesta este lansat ca un titlu de sine stătător fără să mai aibe vreo legătură cu ideea inițială.

Noroc ca s-a întâmplat după sfântul Valentin ca altfel doamnele ar fi trebuit să se costumeze cu un petic de ochi și picior de lemn ca să poată intra în jocul bărbaților care visează mai mereu să fie mari mateloți sau cine știe ce tip de eroi.

Revenind la skull and bones, Îți dai seama ca a trecut aproape un deceniu, iar asta înseamnă o evoluție imensă a industriei gamingului, iar creatorii săi au trebuit să țină pasul cu toate actualizări pe care trebuie să le aducă jocului înainte ca acesta să fi fost lansat la apă. De aceea și toată reticienta gamerilor ca acesta va fi un titlu reușit.

Despre ce este jocul?! Se vrea a fi un RPG naval, în care tu ești în mic pirat ce vrea să devină o legendă a marilor și oceanelor mai mare decât barba neagră. Jocul se desfășoară doar online în mod co-op și misiunea ta principală este să … navighezi. Inițial primești o barcă de pescar de Dunăre, ce seamănă mai mult a plută, ce are atârnată pe post de vela o pânză găurită de zici ca sunt budigăi bunicii. Cu ajutorul bărcuței, dacă îți încape un echipaj din 2, 3 oameni pe ea, te duci și îți aduni resurse pentru a reuși ulterior să îți construiești nave mai de Doamne Ajută, că marile și oceanele, ascund pericole pe care nici nu le visai.

Poți să te joci împreună cu încă 2 prieteni și să îndeplinești misiuni care mai de care. Există lupte navale, lupte cu monștrii marini și multe locuri cu nave abandonate sau mici insule bune de jefuit pentru a recupera cât mai multe resurse sau pentru a descoperii lada cu aurul și argintăria.

Oceanul Indian îți este mamă și tată iar harta se pare ca este destul de mare cu cei peste 600 de km pătrați. Câtă apă frățioare. Jocul este axat doar pe aventurile ce se tin de pe puntea navelor, interacțiunea cu uscatul făcându-se doar la modul în care personajul tău trebuie să interacționeze cu vânzătorii din porturi sau cu alte caractere care pot să te trimită în misiunile dorite.

Se pare ca luptele navale sunt destul de distractive și imersive oferind o satisfacție jucătorului. Însă, Ubisoft, a vrut parcă prea multe și în același timp a reușit să aducă prea puține din lucrurile pe care jucătorii le așteptau de la acest titlu. Mulți zic ca este foarte distractiv dar alții spun că se cunoaște ca pe alocuri dezvoltatorii nu au reușit să țină pasul în toți anii aceștia cu evoluția graficii și a gameplay-ului cu toate eforturile de a le adapta constant.

Mai mult decât atât, așteptările sunt mari atunci când ai o moștenire cu greutate în spate, și de care toți s-au legat după lansarea sa.

Disponibil pe pc, PlayStation 5 și Xbox series x/s, jocul promite totuși o atmosferă potrivită vremurilor din perioada de aur a pirateriei navale și îți permite chiar să-l încerci timp de 8 ore în mod gratuit înainte să dai banii pe el. N-ai nimic de pierdut, iar dar dacă tot mai vrei să faci pe jack sparow, va trebui să-ți jefuiești propriul card de debit de vreo 60 de euro.

Bogdan este numele meu, mulțumesc de prezență! Până data viitoare să fie navigare! Pe curând!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *