S6 Ep. 12 Helldivers 2

Short tech news, rubricuța mea de tehnologie, internet și gaming prinde viață în următoarele minute!

Începutul de an este promițător nu doar din punct de vedere al lansărilor de telefoane dar și de cel al jocurilor. Prince of persia the last crown cu a sa grafică 2.5D și Gameplay-ul sidescrooling a fost startul perfect al unui an care promitea a fi cel puțin la fel de intens ca cel anterior, apoi a venit mult așteptată a opta lansare a unuia dintre legendarele jocuri de lupte 1 vs 1, teken iar de curând suicide squad a reprezentat din păcat oaia neagra din primele luni ale lui 2024. Acestea sunt doar câteva dintre jocurile care au pus deja la treabă joysticurile gamerilor!

Pe 8 februarie însă, Helldivers 2 plonjează cam de nicăieri și surprinde neașteptat de plăcut marea jucătorilor însetați de jocuri multiplayer. Mai ales pe cei care așteptau de mult un shooter third person distractiv și cu o acțiune se desfășoară alert.

Creat de cei de la Arrowhead Game Studios pentru Sony Interactive Entertainment, jocul a fost lansat pentru consola PlayStation 5 dar și pentru pc. Și se numește Helldivers 2 pentru ca există într-adevăr și o prima ediție a jocului apărută în 2015. Însă pe vremea aceea nu a făcut aceeași senzație ca și acum, pentru ca mare le-a fost surpriza, chiar și producătorilor când până pe 11 februarie deja 1 milion de unități fuseseră vândute concluzionând una dintre cele mai bune lansări a celor de la Sony.

Acțiunea desfășurată pe parcursul jocului constă în mare parte în a împușca mai tot ce mișcă, bine ar fi de preferat să nu țintești spre colegii tăi de echipă pentru că friendly fire-ul este mereu activ și o să-i ataci fără vrei! 4 este numărul maxim de jucători ce pot forma un grup gata să fie aeropurtat pe planetele unde coaliția fascistă Super Earth vrea sa elimine amenințarea la adresa regimului. Scopul este să reușești împreună cu coechipierii să îndeplinești anumite obiective pe care ți le impune misiunea începută folosind armamentul ales la început și stratagema ce te va ajuta să primești pe parcursul jocului drop ofuri cu diverse itemuri foarte utile.

Inamicii sunt de fel niște extratereștrii sub forma unor gândaci imensi ceea ce ne va aduce aminte de filmul starship troopers lansat în 1997 sau chiar și cu producția mai recentă Edge of tomorow cu tom cruise si emily blunt. Așadar intriga nu este punctul lui foarte original dar ajută jocul să aibă acea simplitate care, oferită prin obiective clare și pentru care nu trebuie să îți bați prea mult capul, te va face să uiți să trec minutele rapid și vei exclama la final, băi ce fun a fost hai să mă mai dai o tură!

Acum, cu toată nebunia asta de lansare, la care nu se aștepta nimeni, pare cumva prea frumos să fie adevărat. Da, era loc pe lângă deja forjatul stil al jocurilor call of Duty, fortnite sau valorant pentru un nou tip de shooter în cartierul celor populari.

Helldivers 2 costa cam 40 de dolari, gameplayeul este bine pus la punct și oferă distracție cât cuprinde dar mi-e teamă ca simplitatea poveștii din spatele său să nu ducă rapid la desumflarea entuziasmului de început riscând să plictisească. Însă, cu adăugarea de misiuni variate, turnee și evenimente specifice are toate șansele să rămână măcar pentru anul acesta varianta aceea nu foarte scumpă dar pe care merită să o încerci în caz de vrei ceva acțiune alături de coechipieri umani împotriva gândacilor de pe alte planete!

Bogdan și a sa rubrică, Short tech news. Îți mulțumesc de atenție și te rog să rămâi în continuare pe frecvența radioului tău favorit! Până data viitoare să fie butonare! Pe curând!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *