S6 Ep. 11 Social Media Bosses to US Senat

Așa cum zei olimpului coborau din cand in cand printre cei din lumea norma a venit vremea și celor actuali sa ia forma umană și sa stea în fața celor muritori.

Iar in categoria de muritori, nu nu-i includ și pe senatorii americani care formează completul acestei zise judecăți. Judecata despre care s-a tot scris zilele trecute în mass media și i-a avut în prim-plan pe mai marii rețelelor de socializare. Aceștia au fost coborâți din măreția funcțiilor și au dat răspunsuri adevăraților muritori formați din membrii familiilor celor care au avut de suferit de pe urma utilizării serviciilor produse de aceștia.

La finalul lunii noiembrie șefii platformelor de socializare Tik Tok, Facebook, X, Snapchat și Discord au fost somați de senatul american să se prezinte la o comisie pe tema siguranței copiiilor ce folosesc aceste aplicații. Se pare ca zilnic numai Facebook și Instagram sunt folosite în distribuirea a peste 100 de mii de imagini cu conotație sexuală cu minori. Iar problema devine și mai mare când prădătorii online au ca obiectiv să-și continue acțiunile periculoase și în viața reală.

Nu e prima dată când oamenii cei mai importanți din această industrie sunt chemați pentru a da socoteală. Numai Mark Zuckerberg, ceo-ul meta, tot vizitează senatul american aproape an de an din 2018 încoace. Ba pentru scurgerea a 87 milioane de date ale userilor în scandalul Cambridge Analityca, Ba pentru implicarea în alegerile din state, ba pentru conținutul de știri false necontrolat din timpul pandemiei…

Shou Zi Chew, ceo-ul tik tok din 2021, a avut și el parte de mai multe întâlniri cu senatorii de peste ocean. El a fost chemat în audiență în special pentru acuzele prin care platforma pe care o conduce ar însemna o vulnerabilitate în siguranța națională ea fiind în fapt creată de bytedance o companie chinezească. S-a încercat bannarea sa în Statele Unite ale Americii dar momentan a fost interzisă doar în cazurile persoanelor cu funcții importante din structurile critice ale statului. Shou a mai fost chestionat și pentru lansarea pe platforma sa a anumitor trenduri periculoase pentru utilizatorii săi.

Revenind în prezent somația pentru cei mai importanți oameni din digitalul social i-a adus pe aceștia față în față cu legiuitorii pe 31 ianuarie anul acesta. Fiecare dintre ei au mărturisit ca au mii de oameni dedicați securității navigării pe rețelelor lor. Zukeberg a fost obligat să își ceară și scuze în fața părinților care se aflau în sala de audieri și care au prezentat și poze cu victimele din familiilor lor.

Mă rog, pe scurt întâlnirea aceasta nu a fost făcută să ducă efectiv către un rezultat împotriva lor, ci este realizată pentru a mai trage semnale de alarmă, că uneori utilizarea acestor aplicații foarte populare ar trebui reglementate mai aspru în legislațiile tuturor statelor. Pentru că întâlnirea decurge cam așa: senatorii – vai nu vă e rușine că rețelele voastre sociale spală creierul copiilor nostrii și îi expun la toate pericolele de pe lume? La care oamenii de afaceri – da înțelegem și ne pare rău pentru situația neplăcută, vom face tot ce ne stă în putință să limităm efectele nocive dar nu uitați totuși ca este o afacere.

Și din păcate, ambele părți au dreptate.

Bogdan este numele meu iar la short tech news îți spun ca până la legilor lor ține foarte mult de noi în ce cantitate și în ce fel consumăm noi și împreună cu familia noastră informațiile regăsite pe aceste platforme și mai ales trebui să fim atenți pentru a nu fi și noi consumați la rândul nostru!

Până data viitoare atenție la navigare! Pe curând!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *