S5 Ep. 16 Apple Spookie Fast

Hello! Ne auzim din nou în FM! Short tech news începe imediat! Bogdan sunt și rămâi alături de mine în următoarele minut pentru a afla ce noutăți de speriat a lansat recent Apple.

Noiembrie 2020, Apple anunță primul procesor de tip ARM, de producție proprie și face un pas în lateral de la fosta gardă a produselor sale echipate cu chipseturi Intel. Mișcarea a uimit pe toată lumea dar îndrăzneala pe care gigantul American a avut-o era total justificată. M1 chipset by Apple Silicon era noua vedetă din inima Mac-uri lor și ulterior a majoritatea tuturor produselor din line-upul producătorului. Fabricația în premieră pe 5nm pentru un cpu dedicat calculatoarelor. Cele 16 miliarde de tranzistori înghesuiți în micuțul cip de atunci nu se știe nici acum prin ce noroc și magie a făcut Apple dar a reușit să-i îmblânzească în așa fel încât până și programele care nu erau dedicate arhitecturii folosite preponderent până în momentul acela pe telefoane, să ruleze fără probleme.

Au trecut 3 ani de atunci și după un M2 care s-a vrut doar o împrospătare a seriei anterioare, un al 3 lea s-a zărit pentru prima dată în inima noului iPhone 15 pro. bionic A17, fabricat prin noul proces tehnologic de 3nm. Așa cum am zis imediat după lansarea sa în septembrie, mutarea logică a fost ca acest nou chipset să preia ștafeta și în gama Mac-uri lor. Și ghici ce, acum câteva zile într-un eveniment numit spookie fast Apple a prezentat noua gamă de macbookuri pro și cea de imac-uri de 24 inchi.

[ …a se continua în varianta audio… ]

Cumpără BlendJet folosind codul short din linkul https://zen.ai/shorttechnews

#apple #macbookpro #m3 #applesilicon #imac

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space #blendjet

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *