S6 Ep. 44 Jocuri mobile pentru cei mici

Ca vorbim despre partea întâi sau cea de-a doua, jocul Monument Valley, încă de la lansarea sa din 2014 a schimbat stilul preferat de jocuri a utilizatorilor de telefoane mobile.

A fost unul dintre primii care au oferit o experiență interactivă de tip puzzle cu vizualuri foarte atent create și foarte atrăgătoare în ciuda stilului său minimalist. Stil care bineînțeles i-a adus multiple premii din domeniu.

Potrivit copiilor cu vârste începând de la 4 ani, prima parte prezintă povestea unei prințese pe numele său ida care trebuie să își croiască drumul printre clădiri și locuri intortocheate, ca mai apoi în a doua parte să o ghidezi pe Ro și fiica sa să exploreze aceeași lume plină de mistere și să o învețe pe aceasta cum să modeleze lumea din valea magică pentru a ajunge la destinație.

Jocul este disponibil atât pe iOS cat și pe android și costă în jurul a 20 de lei.

Lumino City, multiplu câștigător a unora dintre cele mai prestigioase premii în anul lansării sale, 2015, precum BAftA sau Dice, a intrat în inima fanilor prin lumea sa colorată și puzzle-urile foarte ușor de rezolvat dar care definește o aventură inteligentă și fermecătoare.

Eroul principal este Lumi, nepotul celui care îngrijește lumino city și care se pare ca a fost răpit și trebuie ca micuțul să-l salveze.

Acesta va învăța mecanismele lumii pe care bunicul său a guvernat-o și în care vei putea să interacționezi cu obiecte reale, vei putea controla mori de vânt și să te joci pinball.

Un lucru foarte interesant de menționat despre joc este faptul ca toate vizualurile au fost create prima dată utilizând hârtie, lipici și lumini și mecanisme în miniatură pentru a da viața mai apoi în digital universului din Lumino city.

Jocul se regăsește pe jos și android și costă undeva la 30 de lei.

Tot în jurul aceleași sume, vei putea recomanda copilului tău Townscaper.

Recomandat vârstelor de începând cu 4 ani, jocul se vrea fix asta, unul în care jucătorul să construiască un orășel.

Nu există un obiectiv de îndeplinit ci doar insule de stăpânit! Și ca tot sunt alegerile pentru locale, poți face pe edilul în propriul tău oraș construit de la zero cu clădiri, canalizări și chiar biserici.

Poți să le dai ce culoare vrei tu, să le așezi așa cum îți dorești și multe alte libertăți urbanistice să zic așa!

Jocul townscaper este disponibil pentru iOS cat și pentru android!

Gata! 3 recomandări la short tech news alături de care pot sărbătorii și copiii ce nu vor ieși zilele astea la desenat pe asfalt și la pictat de fețe!

Mă rog am putea găsii un echilibru în toate acestea! Ai fost la short tech News! Până data viitoare să fie jucare!

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

podcast, tehnologie, it, games, newgames, shortnews, știri, news, tech, noutăți, TechnologyTheseDays, TechnologyRocks, technologynews, gamesnews, space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *