S4 Ep. 35 RedFall bites the dust

EEEe si in completarea episodului trecut, iaca vine si proaspătul joc, Redfall. Venit într-o zi de 2 mai, a primit din partea unei majorități considerabile din rândul jucătorilor, tăruși ascuțiți în piept, apă sfințită între ochi și gloanțe de arginți! Piei drace cu cei 70 de $ ai tăi, de încerci să-mi sugi timpul și banii și să mă lași mort pe o alee ratăcită din orașul plictiseli.

Cam așa ar suna, mai pe caterincă, mai pe serios toate comentariile pe care le-am regăsit pe platformele gen steam, epic sau metacritic. A vrut să fie ceva frumos, dar frumos este, doar că se pare că-i cam lipsește unele lucruri importante pentru generația actuală de gameri. Redfall este un joc creat de cei de la Arkane, acelasi studio care a stat în spatele seriilor de succes DIshonerd și Prey, așa că așteptările erau cât casa! Mai ales că filmulețele de prezentare propunea publicului o experiență first person shooter cel puțin interesantă.

Cu o poveste ce intriga pe toată lumea, acțiunea jocului se desfășoară in orasul insular Redfall unde se pare că ceva experimente nu prea ortodoxe au făcut să apară ceva cetățeni deloc bine intenționați pe meleagurile orașului devastat acum de creaturi si fenomene paranormale.

O hartă plină de vampiri, ocultiști și bandiți gata să te facă să regreți primii pași in direcția greșita pe harta ce va conține misiuni principale, sidequesturi si tot felul de puncte de loot. Ai de ales între 4 caractere, un trăgător de elita, o tipa cu puteri telekinetice, una cu ingineria-n sânge și un tip crypto Hunterz acesta din urma este un fel de deștept in animale pe cale de dispariție, el înțelegând cel mai bine natura biologica a lighioanelor cu care te vei confrunta. Fiecare cu abilitatile si armele sale iar o caracteristica misto a jocului, este posibilitatea de a juca ori campania single player de unul singur ori in multiplayer co-op mergând toti patru la lupta.

Jocul este unul distractiv si daca ti-a plăcut seria tv Supernatural, sigur te vei simți ca Dean și Sam Wintchester pe străzile pline de vampiri împușcând in stânga si dreapta tot ce mișcă. Însă, problemele precum, deja obișnuințele optimizări proaste ale grafici, mecanicile slabe de joc, zone întregi pe hartă care sunt pustii și un gameplay-ul repetitiv, au dus către o lansare predestinată eșecului.

Bogdan Menci este numele meu iar la Short tech News am mai dat un exemplu care să nu fie urmat de marile studiouri de creație. Eu cred ca Redfall are totusi capacitatea sa revină după câteva update-URI și să fie mai usor de adoptat de cei care caută un titlu plin de acțiune, mister si de ce nu horror. Oricum cei care au pc gamepass, îl vor avea disponibil pentru jucat. Jocul este se regăsește momentan doar pentru pc si Xbox.

Și cine știe, încep să cred că poate nu sunt ei de vina si avem noi așteptări mult prea mari…. dar pentru episoadele viitoare sigur vom găsi si noi un joc mai acătării care să nu fie blamat și pus la zid la doar o zi după lansarea sa! Pana dara viitoare sa fie cu Abonare și butonare! Pe curând!

#redfall #badports

bogdanmenci.ro | youtube | Spotify | ApplePodcasts

Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci

Pentru colaborări vă aștept cu mail la bogdan.menci@gmail.com

#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *