Xiaomi a susținut o întreagă teză de doctorat pe tot parcursul evenimentului de acum două zile, despre cum idealul in materie de fotografie mobilă se află în capacitățile optice ale dispozitivului.
Eveniment in care au lansat cel mai recent flagship al lor, Xiaomi 13 ULTRA. Telefon care asemeni celui pe care l-am prezentat episodul trecut, se adresează unui segment de piață dedicat, doar că nu celui de gaming ci celui adresat pasionaților de fotografie.
Au apelat la fotografi profesioniști, la pasionați de aparate foto și la specialiști din domeniu pentru a expune o idee simplă. Fotografia trebuie să fie cât mai naturală și cât mai puțin procesată pentru a putea captura momentul fără a-i altera emoția și sentimentele care stau la baza sa.
50 mpx este rezoluția comuna a celor 4 camere poziționate pe spatele telefonului sub domul de sticla denumit leica summicron care reprezintă in fapt tot o lentila mai mare inspirată de cea folosita de celebrul aparat foto Leica Seria M. Camera principală folosește senzorul de 1 inch Sony imx989 si are o diafragmă variabilă care poate avea o deschidere de f1.9 pentru o adâncime mică de câmp daca ne dorim acel efect de bokeh sau chiar un f4.0 ce ne poate oferii o imagine in totalitate clară.
Celelalte 3 camere au un alt senzor, usor mai mic dar tot de la Sony, iar impreuna cu cea principală oferă utilizatorului până la 6 distante focale pe care le poate folosi in funcție de caz. Începând cu cea wide de 23 mm si pana la cea tele de 240 de mm care oferă un zoom optic de 10x.
Designul telefonului este usor nonconformist vrând să se asemene cu o camera retro, cu un spate îmbrăcat intro piele texturată fabricata dintr-un Silicon antibacterian si cu o ușoară înălțare a părții unde se afla setupul de camere. I se poate Adaugă si un accesoriu care să iti dea posibilitatea manevrării mai bune și chiar a unui buton de captura similar celor de pe camere. Se poate pune si jn adaptor de 65 mm pentru a Adaugă anumite filtre.
In rest pe partea hardware, cel mai rapid procesor, cea mai rapida memorie ram și o stocare ultrarapida de pana la 1 terabite asa cum ii stă bine oricărui telefon din clasa premium.
Ecranul amoled 2k, rata de refreash adaptabila de la 1 pana la 240 de Hz, 2600 de niti luminozitate maxima si un spectru larg de culori potrivit pasionaților de imagini care se ocupa si de editare. Apropo, camera principală poate captura in format UltraRaw, fisiere de tip DNG pe 14 biti , potrivite pentru editarea profesională.
Bogdan este numele meu iar telefonul prezentat azi la rubrica Short tech News, xiaomi 13 ultra a fost adus in fata spectatorilor ca și Mesia fotografiilor naturale si emoționale dar până să ajungă să/și câștige acest titlu, trebuie să-i convingă nu numai pe utilizatorii de iPhone sau Samsung, mărci cu care s-au făcut comparații in eveniment asupra imaginilor, ci si cu competitorii interni ai pieței asiatice precum huawei care si ei la rândul lor au fost in trecut pionieri in colaborările cu Leica dar si cu cei de la
OPPO, care au creat prin colaborarea lor cu un alt nume important din industria profesionala foto hassleblad, un smartphone ce se află momentan (conform unor topuri din domeniu) in vârful lanțului trofic pe partea de fotografie, oppo Find X6Pro. Ca si parere personală, ma bucur sa vad orientarea producătorilor spre partea de optica, element crucial care a făcut mereu deosebirea, alături de senzorul de lumina, între aparatele de fotografiat profesionale si cele de amatori. Iar eu maj am o vorba, ochiul este subiectiv. Asa ca e posibil ca o fotografie făcută cu cel mai scump aparat din lume să ajungă sa nu ne placa!
#xiaomi13ultra
Aici mă poți cinsti cu “o cafeluță” pentru a avea spor la creație! https://www.buymeacoffee.com/bogdanmenci
Pentru colaborări vă aștept cu mail la bogdan.menci@gmail.com
#podcast #tehnologie #it #games #newgames #shortnews #știri #news #tech #noutăți #TechnologyTheseDays #TechnologyRocks #technologynews #gamesnews #space
Podcast: Play in new window | Download