Cum pot fi online? (GHID)

Am vorbit despre importanta prezentei pe internet in articolul, Interconectivitatea dar acum voi trasa cateva linii despre cum poti sa iti incepi existenta online. Calatorilor le va fi util sa-si poata prezenta intr-un continut media bogat toate trairile si sentimentele acumulate din excursiile lor. Asadar, cum pot fi online?

  • Retelele de socializare. Daca nu aveti deja conturi de Facebook sau Instagram, cu o simpla adresa de mail vi le puteti crea destul de rapid. Retelele de socializare au avantajul ca puteti ajunge foarte usor la audienta formata din apropiatii vostri dar si acestia pot distribui mai departe largindu-va orizontul de cititori. Un mare plus este gratuitatea prezentei in aceste retele. Sa mentionez ca cele doua sunt top utilizatori dar nu sunt singurele si exista multe altele in vastul internet. Acestea sunt fiecare cu caracteristicile lor independente si variind de la zona la zona, Vkontakte in Rusia, QQ in China sau Tumblr in America si lista poate continua cu multe adaugari.
  • Platformele de blogging. Acestea sunt majoritea timpului gratuite si ofera sansa oricui sa aibe un colt presonalizat al sau pe internet. georgica.wordpress.com sau georgica.tumblr.com sau georgica.wix.com si asa mai departe, pot fi adresele tale directe. Aici poti scrie despre ce vrei tu sub forma de articole. Spre deosebire de retelele de socializare, nu-ti poate simti nimeni prezenta daca nu -ti faci cunoscuta adresa. E ca o adresa de casa, nu e publica si o stie numai cei carora le spui tu. Astfel ca, desi si aici poti publica orice fel de continut la fel ca in retelele de socializare, cititorii tai vor fi doar cei carora le faci publica prin mijloace de promovare. Iar prin mijloace de promovare poate fi simplul grai intre prieteni sau bineinteles distribuirea lor catre retelele de socializare si motoarele de cautare.
  • Website-urile. Vremea cand trebuia sa sti Flash, HTML si cunostinte despre retele de calculatoare pentru a putea incepe un proiect online, a apus de mult. Acum, totul poate veni la cheie. Indiferent ca iti faci singur sau prin intermediul unor oameni care se pricep, a avea o adresa personalizata de internet va va costa ceva. Daca vreti sa aveti coltisorul vostru online gen georgica.ro implica 3 lucruri importante: primul este ca domeniul sa fie liber si sa nu existe deja un proprietar, al doilea este ca trebuie sa ii gasiti un loc de gazduire iar ultimul si cel mai important, sa intelegeti ca acestea se obtin cu bani si pentru a isi continua existenta trebuie sa se plateasca frecvent. Eu am ales acum ceva timp sa imi iau domeniul cu numele meu, considerand ca a avea o particica din www este ca si cum as avea o casa a mea in lumea noua.

Ghid rapid de creare website:

  • Cauta un nume potrivit si disponibil sub ce domeniu doresti tu – foloseste ROTLD (sunt cei care se ocupa de domeniile din tara noastra)
  • Cauta hosting/cazare corespunzatoare pentru domeniu dar cu gandul la cat de mare va fi proiectul tau online (ce nevoie de spatiu si trafic vei avea) – eu folosesc pe cei de la HostVision de ani buni de zile, dar sunt multe alte servicii acolo pe care le gasiti cu un simplu search pe google.
  • Instaleaza un manager de continut pentru a putea da efectiv drumul la treaba. Fiecare platforma de gazduire ofera si anumite programele preinstalate in CPanel, precum Softaculous, ce iti permite sa instalezi si configurezi automat un manager de continut (CMS) adecvat profilului tau, precum wordpress, joomla, drupal si altele. Eu am ales wordpress pentru popularitatea si usurinta cu care se foloseste si mai ales disponibilitatea enorma a plugin-urilor si temelor disponibile pentru el.
  • Instaleaza si modifica teme potrivite stilului si necesitatilor tale. Exista creatori de astfel de teme ce pot face site-ul tau sa arate exact cum iti doresti, trebuie doar sa adaugi tu continut. Eu folosesc si recomand de ceva vreme CSSIgniter , multitudine de teme wordpress de calitate si usor de folosit oferind continutul demo si ghiduri detaliate.

O mica precizare am de facut pentru cei entuziasmati la inceput de drum: incercati pe cat posibil sa aveti continut propriu si sa pastrati o conduita adecvata si civilizata exact ca atunci cand ati fi in viata de zi cu zi. Respectul, oriunde si sub orice forma conteaza foarte mult in zilele noastre.

Sper ca aceste cateva indrumari sa fie de folos si daca te bate gandul sa incepi ceva online, pe langa informatiile puse aici iti stau la dispozitie cu indrumari si in privat.

Hosting

Teme WordPress

Acest articol contine link-uri de afiliat. Despre politica link-urilor de afiliere.

Image by Free-Photos from Pixabay

You might be interested in …

2 comentarii

  1. Pingback: bogdanmenci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *