Despre Romania.

Va place punctul pus la finalul titlului? Ce rost mai avea sa scriu in continuare “frumoasa, dezvoltata, puternica, inteligenta, importanta sau iubita”? Ce rost au aceste completari intr-o tara in cara nici guvernantilor nu le trece prin minte ca respectul fata de popor si tricolor nu trebuie sa fie ceva optional?

Pare un alt articol de razvratire la adresa clasei politice si eu par un “altul” care s-a trezit si el, sa plictiseasca a n-oara cu gandurile sale negative. Dar de ce sa nu o fac? Pana la urma, cateva mii de suflete naive, au castigat acum 30 de ani pentru noi acest drept, cel de exprimare.

Calmati-va, intrebarile sunt retorice. E primul meu post de pe noua mea pagina de blog si vreau sa promit ca textele mele nu vor fi lungi si plictisitoare sau pline de ura si xenofobe. Daca voi depasi aceste granite, va rog, trageti-ma de maneca.

Din pacate, articolul acesta s-a nascut in ultima saptamana de campanie electorala. Cuvintele mele de inceput au vrut sa arate cat de mult dispretuiesc atitudinea murdara avuta de noi, ca natie din aceasta perioada.

Sunt un tip optimist de fel si incerc sa caut mereu  un echilibru in toate. Astfel ca Romania nu e un dezastru total, e o tara a contrastelor puternice si atunci cand nu mai putem trai in toate umbrele ei, sa cautam si partea luminata a pozei de ansamblu.   

Sursa imagine: David Mark from Pixabay

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *