Constanta (la pas in timp, ep. 2)

Constanta la pas este un serial de tip drama dar cu atat de multe accente romantice. Acesta este episodul 2 iar daca vreti o recapitulare a episodului anterior va invit sa dati click pe acest minunat link, Constanta (la pas in timp, ep 1).

Arhitectura centrului vechi din Constanta este o relatie de iubire dintre originile orientale ale zonei si stilul arhitectural parizian placut de boierimea vremurilor din anii 1800.

De data aceasta am gasit si cateva cladiri mai cunoscute, locuri unde au stat oameni importanti si zone unde altadata se scriau povesti nemuritoare.

Reamintesc ca exista proiecte la Primaria Constanta ce se ocupa de reabilitarea acestor imobile, din pacate nu stiu sub ce conditii si de ce piedici se lovesc cei responsabili pentru ca mai e foarte mult de lucru.

Ignorand partea cat de cat ingrijita de jos, observam cum partea de sus cu o mica intretinere in timp ar fi pastrat in bune conditii aspectul frumos al cladirii asezata fix la intersectia celor mai populare strazi din centrul orasului.

Sper ca oamenii care locuiesc aici sa fie gospodari si sa nu uite ca niciodata nu o sa mai gaseasca un loc caruia sa-i spuna casa si sa aibe frumusetea acestor detalii de la usa, geamuri si pod.

Sa nu intelegeti ca am vrut sa inchei pe un mod trist, dar pe langa starea de visare ce mi-o dau particelele acestea boeme de istorie, vreau sa las si un semn al ingrijorarii asupra faptului ca ne pierdem valorile morale si artistice.

Multumesc pentru ca ati mers alaturi de mine!

Pozele sunt proprietate personala. Daca cineva detine o cladire si nu vrea ca aceasta sa apara in acest articol, respect dreptul la proprietate privata si o voi sterge imediat.

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *