Taormina si Muntele Etna, parti Siciliene (II)

Sicilia ofera multe atractii la pachet, dar doua dintre ele care sunt de fel puse impreuna in pachetele turistice sunt Taormina si Muntele Etna. Taormina este considerat cel mai frumos orasel sicilian. Are o istorie indelungata iar locuitorii sai sunt descendenti nu numai ai romanilor cat si ai grecilor, ei fiind printre primii care au dat importanta orasului aflat pe coasta Siciliana.

Are iesire la Marea Ioniana si apartine de zona metropolitana a orasului Messina. Se poate ajunge cu trenul sau cu autobuzul din Messina sau Catania. Pe mine m-a surprins prin sentimentul diferit oferit de stradutele mici si colorate foarte diferit fata de celelalte orase istorice italiene. E plin de povesti din antichitate si pastrarea edificiilor importante s-a facut cu un mare simt de raspundere. Taormina este un orasel perfect pentru iubitorii de arta, istorie si cu o latura boema.

De la Taormina poti ajunge pe Muntele Etna, unul dintre cei mai activi si inalti vulcani din Europa dar si printre cei mai vizitati. Este asezat la intersectia faliilor tectonice Africane si Euroasiatice si se zice ca in istoria antica Zeus a prins sub vulcan un monstru mortal pe nume Typhon. Solul format in jurul sau este potrivit pentru vinariile si livezile specifice zonei iar acestea au prosperat in ariile din jurul muntelui.

Muntele Etna se poate vizita ori din Messina ori din Catania sau Taormina, aflandu-se la mijlocul distantei dintre ele. Exista si o telecabina ce te poate duce destul de sus (2500 m) si sunt si cateva cabanute cu suverinuri. Pentru iubitorii de ski exista si doua resorturi care au si acces la partii amenajate speciale precum Piano Provenzana si Nicolosi.

Ce nu mi-a placut in Taormina si Muntele Etna:

  • Preturile! Putin cam piperate pentru a putea urca cu telecabina pe muntele Etna dar si pentru a servi un banal ceai sau o cafea.
  • Accesul in Taormina se face putin ciudat, esti obligat sa lasi masina intr-o parcare imensa la poalele dealului pe care acesta se afla iar de acolo se iau autobuze speciale. Adevarul e ca nu ai strazi incapatoare in orasul vechi.

Ce mi-a placut in Taormina si Muntele Etna:

  • Drumul catre inaltimile muntelui este presarat de roci vulcanice si poti sa iti dai seama cum a fost pe vremea cand acesta a erupt masiv.
  • Ideea de a putea vizita craterele unui vulcan activ este si inspaimantator dar inedit.
  • Stilul boem si colorat al oraselului antic iti da o senzatie de relaxare cand il vizitezi.
  • Povestile multe din istoria antica spusa de un orasel atat de mic.

Obiective principale: Muntele Etna, Resorturile de Ski Piano Provenzana si Nicolosi , Piazza IX Aprile, Teatro Antico di Taormina, Corso Umberto, Villa Comunale Di Taormina, Palazzo Corvaia, Duomo di Taormina, Porta Messina, Isola Bella.

Urmeaza ceva poze personale, dar nu foarte multe sa mai aveti si voi ce vedea! ­čÖé

Daca va hotarati cumva sa dati o sansa acestei excursii, puteti folosi aceasta unealta pentru rezervari zboruri si hoteluri.

Verificati si celelalte articole din Sicilia, Siracuza, parti Siciliene (III) si Catania, capitala Siciliana (I).

Acest articol contine link-uri de afiliat. Despre politica link-urilor de afiliere.

Imagini proprietate personala.

You might be interested in …

2 comentarii

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *