Palacio da Pena din Sintra si Cabo da Roca

Din Lisabona poti pleca in multe calatorii si sa descoperi locuri interesante. Doua dintre ele sunt Palacio da Pena din Sintra si Cabo da Roca.

Palatul Pena din Sintra se poate vizita luand trenul pana in oraselul cu acelasi nume si de acolo un autobuz local. Sintra este unul dintre orasele cu cea mai buna calitate a vietii din Portugalia si cu cel mai scump trai de pe intinsul Rivierei Portugheze. Scump, pentru ca este plin de proprietati luxoase si restaurante cu stele Michelin. Imprejurimile il fac unul dintre cele mai importante orase pentru turism din Portugalia, incluzand multe obiective turistice aflate pe lista Patrimoniului Mondial Unesco. Uneori poate fi o varianta mult mai buna de cazare decat Lisabona.

Este foarte cunoscut in toata lumea pentru arhitectura sa. Este cel mai colorat din lume si a stat ca baza de inspiratie pentru castelele printeselor Disney. El este construit in locul unei manastiri din Evul Mediu care a fost distrusa de un cutremur foarte mare din anul 1755. Locul a fost ales de catre monarhia portugheza de la 1840 care, impresionata de imprejurimi si de intimitatea locului a vrut sa ridice un palat pentru a servi ca resedinta de vara. Stilul sau pune accent pe curentul Romanticismului din secolul al 19-lea incorporand elemente mixte din alte curente artistice precum Neo-Gothic, Neo-Manuelin, Neo-Islamic si Neo-Renascentist. Regele Consort Ferdinand al II-lea a achizitionat aceste taramuri. Impreuna cu regina Maria a II-a au influnetat aspectul cladirilor si simbolismul detaliilor aplicate acestora. Boltele arcuite si influentele islamice si medievale se regasesc in constructia inceputa in 1842 si terminata in 1854. Dupa 1910 cand Portugalia a trecut la statut de republica a achizitionat castelul si l-a transformat intr-un muzeu. De asemenea din 1995 se afla in Patrimoniul Mondial Unesco.

Imprejurimile palatului sunt ocupate de Parcul Pena. Este o zona impadurita, destul de intinsa si a fost modelata de regele Ferdinand al II-lea in gradinile regale ale palatului. In acest labirint de carari si locuri intime, a adus zeci de specii de plante si pomi originare din zone precum, America de Nord (pomii sequia), China (gingko) si chiar si din Australia.

Este cel mai vestic loc de pe continentul European si implicit de pe tot teritoriul Euroasiei. Are maluri stancoase inalte de peste 100 de metri si presarate pe alocuri la baza cu roci cristaline. Acolo se afla si un far construit in 1775 si este al 3-lea cel mai vechi din Portugalia. A fost modernizat de mai multe ori, schimbandu-ise sistemul optic si sonor de mai multe ori, tinandu-i tehnologia si eficacitatea in pas cu evolutia tehnica. In vremurile de demult se credea ca la orizont se vede sfarsitul lumii si ca pamantul este plat.

Ce mi-a placut in Palacio da Pena din Sintra si Cabo da Roca:

  • Romantismul dat de arhitectura foarte bine intretinuta al palatului.
  • Privelistea asupra zonelor alaturate.
  • Drumul printre satele pitoresti.
  • Orizontul infinit din zarea oceanului vazut de pe cele mai inalte stanci de la Capul Roca.
  • Farul de la Capul Roca.

Obiective principale: Palacio da Pena din Sintra, Cabo da Roca, Castelul Mauurilor si satele pitoresti din imprejurimi. Chiar ar fi o idee mult mai buna de a te caza in Sintra si de acolo sa vizitezi Lisabona si alte obiective turistice apropiate.

Urmeaza ceva poze personale, dar nu foarte multe sa mai aveti si voi ce vedea! ­čÖé

Daca va hotarati cumva sa dati o sansa acestei excursii, puteti folosi aceasta unealta pentru rezervari zboruri si hoteluri.

Verificati si celelalte articole din Peninsula Iberica: Madrid, Capitala Conquistadorilor; Barcelona, Capitala Cataluniei; Lisabona, Capitala de la Ocean

Acest articol contine link-uri de afiliat. Despre politica link-urilor de afiliere.

Imagini proprietate personala.

You might be interested in …

Un comentariu

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *