Viena, impresii de calatorie

Viena este capitala Austriei si dupa spusele unora, de cativa ani, capitala craciunului in Europa. An de an se tin nu mai putin de 14 targuri de craciun pe tot teritoriul orasului.

Parerea personala

Viena este primul oras din Europa pe care l-am vizitat. Si vreau sa va spun ca ma bucur ca s-a intamplat asa. In comparatie cu multe alte capitale europene, Viena este un exemplu in buna organizare a orasului. Acest lucru se observa de la infrasctructura, servicii medicale si pana la evenimente turistice. Felul cum este intretinut orasul, de la curatenia pe strazi pana la albul fatetelor cladirilor istorice, de la sistemul de transport in comun bine pus la punct si pana la usurinta cu care poti circula ca pieton sau sofer pe strazile sale, impune fiecarui cetatean sau turist insusirea spiritului educat si civilizat tipic austriac.

Obiective turistice

Clar, in perioada noiembrie – decembrie, targurile de craciun sunt principala atractie. Christmas Makert-urile vieneze sunt intinse peste tot in oras, cel mai renumit si mai mare dintre ele fiind cel din fata primariei, Rathausplatz.

Indiferent de sezon urmatoarele atractii sunt un must see:

  • Apartamentele imperiale de la Hofburg – o sa vedeti cum traiau imparatii habsurgi in inima capitalei imperiale.
  • Palatul Schönnbrunn – unul dintre cele mai impresionante palate europene, completat de o serie de gradini minunate pe timp de vara, gradina zoologica dar si celebra Gloriette care ofera o vedere grandioasa spre palat si gradinile sale.
  • Muzeul Muzicii – cum ar fi sa ajungeti in orasul celor mai mari compozitori din lume si sa nu vizitati asa ceva? Credeti-ma, e unul dintre acele muzee din lume, pe care nu vrei sa-l ratezi. Iar vienezii stiu sa creeze muzee!
  • Palatul Belvedere – aici se organizeaza foarte multe expozitii de arta, palatul are o vedere foarte frumoasa spre oras si cateva gradini pe care vreti sa le vizitati pe timp calduros.
  • Domul Sf. Stefan – o biserica gotica datata tocmai din secolul al XII-lea amplasata aproape in inima orasului.

Orasul in sine este obligatoriu de vizitat si ce am scris mai sus si ce o sa vedeti mai jos in imagini sunt doar o picatura din ce inseamna capitala Austriei.

Vedere Belvedere
Christmas Market
Tramvai in Viena
Belvedere
Sera Botanica La Schonbrunn
Schonbrunn Zoo Viena (team meating)
St. Stefan’s Dom
Hofburg Taxi
Hofburg
Hofburg
Schonbrunn
Christmas Market
hofburg
Hofburg

Transport si cazare

Se poate ajunge foarte usor folosind avionul, curse fiind din multe aeroporturi autohtone (Bucuresti, Cluj, Sibiu, Iasi).

Pentru cei din vestul tarii, spre exemplu Cluj, cu masina fac doar 9 ore, insemnand ca daca pleci la 8 dimineata din Romania, la ora 17 deja mananci un snitel vienez!

Fiind un oras cu turismul printre prioritatile sale, ofertele de cazare sunt vaste si pentru toate buzunarele.

Mai jos sunt cateva oferte de cazare si transport pentru primavara 2020, avand in vedere ca pentru decembrie majoritatea dintre noi avem planurile facute.

Oferta zbor: Bucuresti – Viena / tur – retur / 1 pasager

Oferta cazare: Viena / 1 persoana / 3 nopti

BOGDANMENCI.RO NU ISI ASUMA RESPONSABILITATEA PENTRU SCHIMBARILE DE PRET CARE VARIAZA DE LA ZI LA ZI. OFERTELE SUNT PUR ORIENTATIVE SI TREBUIE VERIFICATE CONDITIILE CARORA SE SUPUN.

Acest articol contine link-uri de afiliat. Despre politica link-urilor de afiliere.

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *