Siracuza, parti Siciliene (III)

Siracuza, orasul vechi de 2700 de ani a jucat mereu un rol cheie in zona mediteraneeana. In antichitate orasul a fost unul grec si era la cutite cu cartaginezii si cu un rol important in razboiul peloponesiac.

A fost locul unde s-a nascut si trait celebrul matematician si inginer antic Arhimede. Ca si Catania si Taormina, Siracusa este plin de vestigii antice de la greci si romani precum amfiteatre si alte locuri de interes cultural si arhitectural. Aici se gaseste si celebra “Ureche a lui Dionysios”, conducator renumit in Grecia antica.

In timpurile medievale Siracuza a tinut piept si multor invazii musulmane in Europa si era sustinuta de cele doua imperii romane, de vest si rasarit pentru a putea face fata atacurilor. De asemenea s-a bucurat si de suportul bizantinilor o buna perioada de timp datorita importantei sale strategice.

In Al Doilea Razboi Mondial, Siracuza a fost bombardata si de germani si de catre aliati ea fiind locul unde s-a desfasurat operatiunea Husky, atunci cand trupele britanice au recucerit orasul de la nazisti intr-o singura zi sub comanda Generalului Sir Bernard Montgomery.

Astazi ea reprezinta o localitate care iti poate spune sute de povesti si te plimba prin istoria timpurilor alaturi de gustul inghetatei si a cafelei italienesti.

Ce nu mi-a placut in Siracuza:

  • Vremea, bate vantul foarte tare in zonele apropiate de apa.
  • Un sistem de transport nu foarte fantastic pus la punct.
  • Daca iesi din zona turistica, incepi sa gasesti si zone nu atat de curate.

Ce mi-a placut in Siracuza:

  • Istoria diversificata in care gasesti povesti grecesti, romane, bizantine, musulmane, medievale si chiar ale razboaielor mondiale.
  • Zidurile imense de pe faleza.
  • Strazile si cladirile construite doar din marmura si piatra.

Obiective principale: Teatrul Grec, Urechea lui Dionysius, Ortygia, Piazza Duomo, Piazza Archimede, Templul lui Apollo, Catedrala, Biserica Sfanta Lucia de Badia

Urmeaza ceva poze personale, dar nu foarte multe sa mai aveti si voi ce vedea! ­čÖé

Daca va hotarati cumva sa dati o sansa Siracuzei, puteti folosi aceasta unealta pentru rezervari zboruri si hoteluri.

Verificati si celelalte articole din Sicilia, Taormina si Muntele Etna, parti Siciliene (II) si Catania, capitala Siciliana (I).

Acest articol contine link-uri de afiliat. Despre politica link-urilor de afiliere.

Imagini proprietate personala.

You might be interested in …

2 comentarii

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *