Re-open EU! Ghid de călătorii în țările europene!

Uniunea Europeană a început ușor ușor să mai meșterească și ei ghiduri online pe care le pot folosi cei care cauta informații oficiale despre diverse lucruri și care erau înainte obligați să se încreadă în tot felul de site-uri ong-iste, unele foarte bune si veridice dar altele adevărate capcane informaționale. Așa a apărut Re-open Eu!

Re-open Europa este o inițiativă UE, prin care se pun la dispoziție informații foarte utile despre condițiile de călătorie in țările membre. Datorită pandemiei de coronavirus, multe țări au impus restricții precum interzicerea intrării în țară sau limitări de tranzit în interiorul granițelor. Odata cu vara, a venit și vacanța cu trenul de Franța (apropo, conform aplicației aici poți circula cu trenul fără probleme)!

Mulți ne-am făcut bagajele pentru a merge să ne relaxăm mintea după atâta încordare și stres acumulat in perioada izolării dar și dupa reînceperea abruptă a activităților de la serviciu. Și cum fiecare suntem diferiți în gusturi, poate unii vor la bronz în Grecia, alții la răcoare în Norvegia și na, poate unii vor doar sa se pozeze cu prințesele din castelele bavareze. Iar pentru fiecare zonă există alte reguli. Mai jos este un ghid pentru aplicația Uniunii dar vă recomand ca fiecare dintre voi, indiferent din ce țară plecați la călătorie să verifice nu numai acest site ci și informațiile Ministerelor de Externe dedicate. Pentru romania – MAE

Aplicația Re-open EU este destul de simplă în utilizare. Pe lângă alegerea de pe prima pagină există posibilitatea de a naviga direct pe harta interactivă. Puteți să alegeți chiar și limba română. În dreapta vă vor fi afișate informații despre țara aleasă și modul în care vreți să călătoriți înspre, dinspre și în interiorul ei. Aplicația este updatata doar din surse oficiale și vă și menționează ziua la care s-a adăugat ultima informație. Tot la informații veți găsi și link-uri folositoare către administrațiile oficiale ale tărilor voastre de interes. Și cam atât! Acum să detaliem puțin în imagini!

În aplicația Re-open Eu o să vă apară această imagine unde pur și simplu trebuie să alegeți țara de destinație și să apăsați Go!
  • Alegeți-vă țara norocoasă ce o să vă găzduiască și ia să vedem cât de norocoși sunteți!
Re-open EU
Văleu, răbdare plăieșii mei! Re-open EU vă zice să mai lăsați să se mai încălzească apa în Grecia pân la 1 Iulie!
  • Re-open EU vă oferă și o harta interactivă pe care o puteți lărgi, micșora si alege alte țări. Iar în funcție de interesele de căutare colorează țările în funcție de accesibilitate. Restricții majore – roșii, restrictii minore – portocaliu, fără restricții – verde.
Spre exemplu, alegeți în Re-open EU direct Irlanda. Ia uite, aici nu poți nici să bei și nici să te rogi. Spiridușii cred că sunt tare triști!!!
  • Din meniul din dreapta putem alege: Informații (link-uri, adrese si contacte utile), Deplasare (libertatea de mișcare în funcție de modul și mijloacele folosite), Servicii (ce și unde putem să mergem să mâncăm, să dormim și să vizităm), Sănătate și Siguranță (ce măsuri preventive trebuie să respectați și dacă ceva foarte important, dacă poți intra în țara respectivă fără a te testa)

Toate sunt importante, dar după părerea mea în aplicația Re-open Eu fiți atenți în mod special pe categoriile de Sănătate și Siguranță și pe cea de Deplasare.

  • Sănătate și Siguranță: zonele restricționate din țară, obligativitatea măștii, formulare de completat, siguranța în mijloacele de transport, existența aplicației de mobil pentru cazurile de covid, numărul maxim de persoane la adunări, dacă se impune carantină la intrarea în țară și dacă îmi trebuie sau nu un certificat medical.
  • Deplasare: libertatea de deplasare în interiorul țării, cum poți ieși sau intra, dacă poți doar să o tranzitezi, cu ce poți intra în țara (cu mașina, trenul, autobuzul, vaporul sau avionul), și dacă există restricții speciale. Ultimele doua opțiuni sunt comune cu cele de la Sănătate și Siguranță.

Acum că știți unde și în ce fel puteți să vă scoateți trolerul burdușit și ochelarii polarizați la plimbare, rămâne să vă urez, distracție plăcută, drum bun și aveți grijă de voi indiferent dacă la colț vă pândește covid-ul sau hoțul!

Zi-le însorite!

Pozele sunt captate de pe site-ul reopen.europa.eu

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *