Blog

Madrid, capitala conquistadorilor

Madrid este capitala Spaniei dar multi nu stiu ca aceasta primeste aceasta titulatura oficial abia dupa aparitia sa in constitutia spaniola din 1978. Spania a avut mai multe razboaie civile ce s-au terminat abia prin 1937 iar Madridul a fost unul dintre cele mai afectate orase in peninsula.

Este un oras foarte mare, o metropola vest europeana in adevaratul sens al cuvantului si daca nu te descurci cu metro-ul sau orice alt transport in comun vei avea viata foarte grea. Nu e cel mai bine pus la punct, nici cel mai curat sau aratos oras pe care l-am vizitat, dar e unul in care spiritul iberic se simte fantastic de mult, iar eu ca un latin desavarsit m-am simtit fantastic cand am putut sa beau si sa mananc foarte bine in restaurantele lor si fara sa simt ca ma taxeaza la inghititura! Este o energie galagioasa pe care o simti in locurile aglomerate iar influentele culturilor mixte se simt la orice pas. Conform wikipedia, cei mai multi rezidenti de alta nationalitate aflati in Madrid sunt, ati ghicit din prima, romanii! Oficial sunt peste 43 000, neoficial cred ca ar putea sa ne predea orasul cu totul, sau mai rau o sa ajungem sa ii intelegem pe maghiari! (glumeam)

Cu toate acestea Madrid-ul dovedeste prin monumentele sale importante, prin cladirile impunatoare ca nu degeaba este capitala fostilor Conquistadori spanioli si a temutei armate navale!

De asemenea este casa celebrelor cubluri Real Madrid si Atletico Madrid, ce atrag zeci de mii de fani din toata lumea la meciurilor lor. Madrid-ul este una dintre putinele capitale Europene care le are pe toate. Este dezvoltata in toate directiile iar cei ce se stabilesc acolo au toate oportunitatile posibile de dezvoltare.

Ce nu mi-a placut in Madrid:

  • Putea fi mai organizat, mai fara hoti de buzunare, mai curat si mai putin galagios! Dar ce sa faci, n-ai ce sa-i faci!

Ce mi-a placut in Madrid:

  • Mancarea!
  • Vinul!
  • Voia buna din glasul oamenilor!
  • Preturile!
  • Diversitatea culturala!
  • Dezvoltarea economica!

Obiective principale: Palacio Real, Parcul Buen Retiro, Muzeul Național Regina Sofia, Templul din Debod, Palatul de Cristal, Poarta Alcala, Stadionul Santiago Bernabéu si multe altele.

Urmeaza ceva poze personale, dar nu foarte multe sa mai aveti si voi ce vedea! 🙂

Daca va hotarati cumva sa dati o sansa Madridului, puteti folosi aceasta unealta pentru rezervari zboruri si hoteluri.

Verificati si celelalte articole din Peninsula Iberica: Barcelona, capitala Cataluniei; Lisabona, Capitala de la Ocean; Palacio da Pena si Cabo da Roca

Acest articol contine link-uri de afiliat. Despre politica link-urilor de afiliere.

Imagini proprietate personala.

You might be interested in …

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *