Londra, The Big Smoke

Londra, The Big Smoke (Marea Ceata), isi trage porecla de la ceata aparuta des. Umezeala este omniprezenta pe insula britanica si, desi te-ai astepta ca toata lumea sa poarte cizme sau sa fie murdari non-stop de namol (cum se intampla la noi), londonezii (cei pur sange) nu-si uita niciodata acasa eleganta lor caracteristica.

Fosta putere imperialista cu influenta in teritorii aflate pe toate continentele, jucator cheie in cele doua razboaie mondiale si fosta membra UE in ultimele 4 decenii, Marea Britanie isi are capitala la Londra, centrul industrializarii Europei si constant unul dintre cele mai importante orase din lume. Cu Brexit-ul aproape realizat, am zis sa nu treaca anul de gratie si sa apuc sa scriu doua cuvinte despre vizita mea din capitala Marei Britanii si astfel poate reusiti si voi sa vizitati metropola inainte de a se reintroduce restrictiile.

Ce nu mi-a placut in vizita mea:

  • Preturile mari la obicetivele turistice. 30 de lire vizita la o biserica?! (30 x 6 lei lira = 180 lei de persoana!) Mno, eu la vizitat am o toleranta ce nu depaseste 15-20 de euro si asta in functie de obiectiv!
  • Vreme mohorata cu umezeala simtita mai mereu. In cele 2 zile de bantuit pe acolo, incepusem sa apreciez soarele mai mult decat o fac la malul marii.
  • Nu imi place faptul ca sunt ipocriti, nu mai vor imigranti dar mai peste tot vad doar indieni, africani, chinezi, romani si orice alta natie dar numai britanici nu. Bineinteles majoritatea venind din fostele colonii imperialiste si tocmai asta ma intriga, ura lor dintr-o data pentru alte popoare?!

Ce lucruri mi-au placut:

  • Arhitectura londoneza este ceva placut ochilor, casele cu caramaida si lipite unele langa celelalte, completate cu restaurantele cu fatete de lemn ofera o senzatie speciala.
  • Mancarea! Pentru ca eram stramtorati cu banii, am decis sa nu dam navala in toate obiectivele turistice si sa pastram o buna parte din ei pentru a ne umple burtile cu ceva specific. Asadar, va spun dupa acum, gasiti-va un pub pur londonez si investiti in a va face poftele cu orice va face cu ochiul in meniu! Nu o sa regretati! Ohh.. mancarurile cu carnati…. si berea!
  • Muzeul Britanic este unul dintre cele mai mari, complexe si complete muzee din lume. Este un deliciu sa te poti simti ca un adevarat calator in timp. Aveti sansa sa vedeti pana si sarcofage si mumii din Egipt!
  • Transportul in comun, extrem de bine pus la punct si variat si… ordonat. Singurul loc unde am vazut ca se sta la coada in statia de autobuz, repet, in statie si nu la intrarea in autobuz! (coada cu sensul de stat in ordine si nu de multime)
  • Senzatia de oras mare si impunator dar in care simti ca ai atatea posibilitati de a alege si ca poti sa incepi un proiect sau chiar si o viata de la zero.

Obiective principale: Palatul Buckingham, Palatul Parlamentului, Big Ben, Piccadilly Circus, Catedrala Sf. Paul, Turnul Londrei, British Museum, Westminster Abbey, London Eye, Castelul Windsor, Madame Tussaud si toate cafenelele si pub-urile pitoresti!

Urmeaza ceva poze personale, dar nu foarte multe sa mai aveti si voi ce vedea! ­čÖé

Daca va hotarati cumva sa dati o sansa Londrei, puteti folosi aceasta unealta pentru rezervari zboruri si hoteluri.


Acest articol contine link-uri de afiliat. Despre politica link-urilor de afiliere.

Imagini proprietate personala.

You might be interested in …

Un comentariu

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *