Christmas market in Europa

Christmas Market-urile din Europa sunt moda turistica a ultimelor decenii din perioada sarbatorilor. Mijloacele de informare si libertatea de miscare, au fost promotorii cresterii in popularitate a acestor tip de evenimente.

De cand am intrat in Europa, am prins gustul calatoriilor. De la an la an industria turistica este in crestere, conform bursa.ro cifra din 2019 s-a dublat fata de 2014.

Indiferent ca pleci cu masina, pentru ca majoritatea oraselor importante sunt legate de autostrazi (in uniune), sau ca zbori pana la destinatie, pentru ca au aparut multe variante low cost, fiecarui cetatean membru UE ii este foarte facila deplasarea pe continent. Mai mult decat atat, mijloacele de informare, gen instagram, facebook si blog-urile de profil, aduc continut multimedia vast si util oricarei persoane ce doreste sa isi aleaga o experienta mai bogata din punct de vedere turistic. Pe langa evolutia turismului in mediile de socializare si promovare pe internet, au aparut si agregatoare de oferte online pentru cazari la hoteluri sau zboruri cu avionul.

Ca tot vorbesc de Uniune, nu degeaba are porecla, batranul continent. Pe langa semnificatia istorica, daca dai o tura prin orasele neatinse de cele doua razboaie o sa vedeti ca va simtiti ca in perioada medievala sau renascentista. Si pentru ca urmeaza Craciunul, trebuie amintit ca Christmas Market-urile din Europa reprezinta o traditie mondiala inceputa tot aici.

Coincidand cu ziua de nastere a sotiei mele, cateva city break-uri facute de noi au fost in perioada noiembrie – decembrie fiind si perioada in care majoritatea oraselor europene tin evenimentele gen Christmas Market. Desi, a considerat mereu ca o excursie este un cadou pentru amandoi si nu doar pentru ea, nu a regretat sa sarbatoreasca ziua ei cu un wurst si o cana de vin fiert in tagul magic luminat din centrul Vienei. Asadar, in urmatoarele articole o sa fac un mic ghid spre cele mai importante si frumoase targuri de craciun din Europa pe care le-am vizitat si pe care as dori sa le vizitez.

Imagine de Tim Mossholder de la Pexels

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *